Erdoğan’ın sözleri Atina'yı panikletti

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan’ın sözleri Atinayı panikletti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2022 07:00

Erdoğan’ın Teknofest etkinliğinde Yunanistan’ın Ege’deki provokasyonlarına dair uyarısı Atina’da paniğe yol açtı. Yunan Dışişleri, “Müttefik ve ortaklara bilgi vereceğiz” açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Samsun’un Çarşamba Havalimanı’nda düzenlenen “Teknofest Karadeniz 2022”deki konuşmasında, Yunanistan ile ilgili sözleri Atina’da geniş yankı uyandırdı.

YUNAN DIŞİŞLERİ AÇIKLAMA YAPTI

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Bu son derece kritik dönemde, ittifakın bütünlüğünü kimin dinamitlediğinin açık bir şekilde anlaşılması amacıyla, Türk yetkililerin son günlerdeki tahrik edici beyanlarının içeriği hakkında, müttefik ve ortaklarımıza bilgi vereceğiz” denildi. Açıklamada, “Yunanistan, her türlü sınırı aşan bu çılgınca beyan ve tehdit yokuşunda Türkiye’yi takip etmeyecektir” ifadesi de kullanıldı. Yunan hükümet sözcüsü Yanis İkonomu da “Türkiye çıkmazda. AB, ABD, NATO, İsrail ve Arap dünyası, Türkiye’nin revizyonist, Yunanistan’ın ise istikrarlı güç olduğunu biliyor” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

MEDYA GENİŞ İŞLEDİ

Yunan haber siteleri ise Erdoğan’ın özellikle, “Yunanistan’a tek cümlemiz var. İzmir’i unutma” ve “Adaları işgal etmeniz bizi bağlamaz. Vakti zamanı geldiğinde gereğini yaparız. Bir gece ansızın gelebiliriz” şeklindeki sözlerine dikkat çekti. Yunan haber siteleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasını “Açık tehdit”, “Eşi görülmemiş meydan okuma”, “Yeni tehditler” şeklinde başlıklarla duyurdu.

Erdoğan’ın sözleri Atinayı panikletti

 

‘S-300 SİSTEMLERİ ABD ÜSSÜNÜ DE KORUYOR’

Bu arada, Yunan Ta Nea gazetesi, Girit Adası’nda konuşlandırılan Rus yapımı S-300 uçaksavar füze sisteminin, operasyonel açıdan etkin durumda olduğunu ve bazı Yunan askeri tatbikatlarına da dahil edildiğini belirterek, “S-300’ler gerektiğinde, hava savunması görevini yerine getirebilecek durumdadır. NATO’nun savunma sistemleri ile herhangi bir bağlantıları olmamakla birlikte (NATO envanterine dahil edilmediler), bu füze sistemi, sadece bölgenin değil, Girit’teki Suda mevkisinde bulunan Amerikan deniz ve hava üssünün savunması için de katkıda bulunuyor” diye yazdı. Ta Nea haberinde, “Yunanistan, S-300’leri Rusya’dan değil, Kıbrıs Rum yönetiminden aldı. Girit’e 2000 yılında yerleştirilmeleri ise dönemin ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Richard Holbrooke’un aracılığı ve NATO’nun rızası, hatta telkini sonucunda gerçekleşti” ifadesini kullandı.

 

Haberin Devamı

YUNANİSTAN’IN EGE’DE TACİZ VE İHLALLERİ ARTTI

Yunanistan, Ege ve Doğu Akdeniz’de tansiyonu yükseltmeye devam ediyor. 2021 yılında Türk hava sahası ve karasularına yönelik toplam 1616 ihlal ve tacizde bulunurken, yılın ilk 8 aylık döneminde ise bu rakam 1123’e ulaştı. Yunanistan silahlı kuvvetlerinin, 15 Ağustos’tan bugüne kadar görev uçuşundaki Türk jetlerini 14 ayrı olayda toplam 3 bin 372 saniye radar kilidi atarak taciz ettiği bildirildi. Yunanistan son olarak 1 Eylül’de Rodos’un güneyinde “NATO Deniz Muhafızı Harekâtı” görevi icra eden deniz karakol uçağına tacizde bulundu. Milli Savunma Bakanlığı kaynakları söz konusu uçağın NATO görevi icra ettiğini ve silahsız olduğunu vurgularken mütekabiliyet esasları çerçevesinde söz konusu tacizlere ve ihlallere misliyle karşılık verildiğini açıkladı. (Selçuk BÖKE / ANKARA)

 

BAKMADAN GEÇME!