Erdoğan'dan Alman vekillere yeşil ışık

Güncelleme Tarihi:

Erdoğandan Alman vekillere yeşil ışık
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2017 14:46

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Konya'daki NATO Üssü'nü ziyaret edecek Alman vekiller için 'NATO çerçevesi içinde Almanların bu talebine NATO ile de görüşmelerimizi yaparak olumlu bir yaklaşım sergiledik. Bu İncirlik olayı değil, daha farklı bir olay' dedi. Türkiye’nin Alman parlamenterlere ziyaret izni vermemesi üzerine, Alman hükümeti ve Federal Parlamento haziran ayında İncirlik Üssü’nde bulunan 260 dolayındaki askeri ile 6 adet Tornado keşif uçağı ve yakıt ikmal uçaklarını Ürdün’e kaydırma kararı almıştı.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cuma namazı çıkışı gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Alman vekillerin Türkiye ziyaretine ilişkin, "Bu İncirlik olayı değil. Gerek Milli Savunma Bakanlığımız olmak üzere Dışişleri Bakanlığımızla birlikte bu süreci yönetiyorlar" dedi. Erdoğan şöyle devam etti: "NATO çerçevesi içinde Almanların bu talebine NATO ile de görüşmelerimizi yaparak olumlu bir yaklaşım sergiledik. Bu İncirlik olayı değil, daha farklı bir olay. Milli Savunma Bakanlığımız ve Dışişleri Bakanlığımız bu süreci yönetiyor."

8 Eylül'de Konya'daki NATO misyonunda görevli Alman askerleri ziyaret edecek olan Alman parlamenter heyetine NATO Genel Sekreter Yardımcısı Rose Gottemoeller' eşlik edecek.

ABD-KUZEY KORE GERİLİMİ

ABD- Kuzey Kore arasındaki nükleer gerilimle ilgili soruya Cumhurbaşkanı Erdoğan, "ABD Kuzey Kore geriliminin bizim piyasaları etkileyeceğini ihtimal vermiyorum. Nükleer silahlanmaya karış olduklarını söyleyenlerin burada nükleer silahlanmayla ile birbirlerinin tehdit eder hale gelmesi düşündürücüdür. Bunun yanında genel bir perspektifle bakarsak gelişmemiş ülkelere, zayıf ülkelere nükleer silahlanmaya fırsat tanımayanların, gücü eline alınca bu nükleer silahı acımasızca kullanma gayreti içerisindeler. Bu benim objektif bakışımıdır. Yani senin olsun bir diğerinin olmasın bunu anlamak mümkün değil . Dünyada 16 ülke nükleer silahlanmada ciddi bir boyuta ulaşmış durumda. Üç ülke var ki nükleer silahlanmada ciddi bir gücü var.Temenni ederiz ki bu ABD- Kuzey Kore arasında bu tehditler bir vuruşmaya dönüşmez Dünyada çünkü sadece ikisi arasında kalmayabilir. Daha farklı bir tehdit oluşabilir. Politik neticeye dönüşmek suretiyle noktalanır diye temenni ediyorum" dedi.

Haberin Devamı

CİLVEGÖZÜ'NDEKİ HAREKETLİLİK

Cilvegözü'ndeki hareketlilik ile ilgili sorulan bir soruya Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Cilvegözüyle ilgili insani yardımla ilgili başı çektik.Bunlarla ilgili düşüncelerim aynı. İnsani yardım konusu ne yazık ki insani yardımdan çıkıp, adeta silahlanma sürecine gidiyor. İnsani yardım konusunda yine varız. O noktada Cilvegözü'nü açık tutacağız. İş silah gibi şeylere dönerse buna yol vermemiz, müsaade etmemiz mümkün değil. İdlib'de ise görüşmelerimiz devam ediyor. Milli İstihbarat Teşkilatımız, gerek Rusya ile görüşmelerini sürdürüyor. İran'la görüşmeler sürüyor.

Haberin Devamı

Moskova ile görüşmeler olumlu şekilde cereyan etti. Öyle zannediyorum ki uygulamada, güvenli bölge de bu değerlendirmenin içinde yer alırsa İdlib'i süratle çözüme dönüştüreceğimizi sanıyorum " dedi. 

 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!