Dresden polisi delilleri toplarken hassas davranmadı mı?

Güncelleme Tarihi:

Dresden polisi delilleri toplarken hassas davranmadı mı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2016 09:19

Almanya’nın Dresden kentinde DİTİB’e bağlı Fatih Camisi’ne saldırıyı kimin yaptığı açıklık kazanmadı. Caminin güvenlik videosuna başında kask bulunan bir genç görünüyor. Polis görüntüleri incelemeye aldı. Ancak polisin olay yerinde yeterli inceleme yapmadığı öne sürüldü.

Haberin Devamı

DİTİB Fatih Camisi’nin imamının 10 yaşındaki oğlu İbrahim İsmail Turan, cami alanında yanıcı maddeyle ilgili iki parça buldu. Parçalardan birinin yanıcı maddenin bulunduğu şişenin kapağı olduğu sanılıyor. Bu olay nedeniyle polise, Eyalet Meclisi’nden sert eleştiriler yöneltildi. Yeşiller grubundan iç politika sözcüsü Valentin Lippmann, polisin olay yerindeki araştırmasına yönelik soru önergesi verdi. 

ZİYARETÇİ AKIYOR

Saldırıdan sonra camiye ziyaretçi akını yaşanıyor. Cami Derneği Başkanı Mahmut Bacaru, eyalet İçişleri Bakanı, Emniyet ve Asayiş Şubesi Müdürü, kilise papazları, diğer cami hocaları ve çok sayıda Almanın camiyi ziyaret ederek, saldırıyı kınadığını anlattı. Bacaru, “Her gün çok sayıda ziyaretçimiz geliyor. Geçmiş olsun dileklerinde bulunuyor ve olayı kınıyor. Böyle bir dayanışmayı görmek çok sevindirici. Yalnız değiliz” dedi. 

Haberin Devamı

SALDIRGAN O MU?

Cami derneğinin güvenlik kamerasında olay gecesi bir gencin cami alanına girdiği görülüyor. Başında bisiklet kaskı bulunan bu genç sigara içiyor ve sigarayı oraya atıyor. Ardından cami alanından çıkan genç, kısa bir süre sonra tekrar camiye geliyor. Polis videoyu incelemeye aldı.

Dresden polisi delilleri toplarken hassas davranmadı mı

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!