Son dakika haber! Danimarka'da Kur'an-ı Kerim'e art arda çirkin saldırılar!

Güncelleme Tarihi:

Son dakika haber Danimarkada Kuran-ı Kerime art arda çirkin saldırılar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2023 19:14

Danimarka'da İslam âleminin tepkisini çeken Kuran-ı Kerim provokasyonlarına bir yenisi daha eklendi. İslam karşıtı ve aşırı milliyetçi Danimarkalı Vatanseverler adlı grup üyeleri, Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da bulunan Türkiye ve Mısır büyükelçilikleri önünde Kur’an-ı Kerim yaktı. Dışişleri Bakanlığı, Danimarka makamlarına çağrı yaparak Kur'an-ı Kerim'e karşı devam eden saldırılara tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Danimarka’da Kur’an-ı Kerim’e yönelik saldırılar devam ediyor. İslam karşıtı ve aşırı milliyetçi Danimarkalı Vatanseverler adlı grup üyeleri, Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da bulunan Türkiye ve Mısır büyükelçilikleri önünde Kur’an-ı Kerim yaktı. Provokatörlerin çirkin saldırıları sırasında yanlarında polis olduğu ve çelik yelek giydikleri görüldü.

Danimarkalı Vatanseverler adlı grup üyelerinin son bir hafta Kur’an-ı Kerim’e yönelik 4 saldırı gerçekleştirdi. Grup, bu hafta içinde Irak Büyükelçiliği önünde iki kez Kur’an-ı Kerim’i ateşe vermişti.

ÇELİK: BU NEFRET EYLEMLERİNDEN DANİMARKA MAKAMLARI SORUMLUDUR

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Danimarka'daki çirkin saldırılara sosyal medya hesabından sert tepki göstererek, "Danimarka’da biri Büyükelçiliğimiz önünde olmak üzere kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’e karşı devam eden saldırılar lanetli ve aşağılık eylemlerdir... Bu nefret eylemlerinden Danimarka makamları sorumludur. Danimarka makamları, insanlık düşmanı eylemlere göz yummaktadır" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

DIŞİŞLERİ'NDEN TEPKİ

Kur'an-ı Kerim'e karşı devam eden saldırılara tepki gösteren Dışişleri Bakanlığı şu açıklamayı yaptı:

"Kopenhag’da, dün gerçekleştirilen eylemlerin ardından, bugün de (25 Temmuz) biri Büyükelçiliğimiz önünde olmak üzere kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’e karşı devam eden saldırıları en güçlü şekilde lanetliyoruz. Danimarka makamlarının bu saldırılara ısrarla göz yummaları ve bu provokasyonlara koruma sağlamaları olayların yaratabileceği sonuçların vahametini göremediklerini göstermektedir. Bu tarz saldırılar, sadece milyarlarca Müslümanı rencide etmekle kalmayıp, toplumsal huzura ve bir arada yaşama kültürüne de zarar vermektedir. Danimarka makamları bu nefret suçunun tekrarlanmaması için gerekli tedbirleri almalıdır."

GRUP DAHA ÖNCE DE BENZER PROVOKATİF EYLEMLERDE BULUNMUŞTU

Aşırı sağcı grup, daha öncede Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçiliği önünde Türk bayrağı ve Kur'an-ı Kerim'e saldırı düzenleyerek, İslam'a hakaret etmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!