Danimarka: Türkiye'ye baskı yapıyoruz çünkü...

Güncelleme Tarihi:

Danimarka: Türkiyeye baskı yapıyoruz çünkü...
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2014 16:24

Danimarka Dışişleri Bakanı Martin Lidegaard, Hedegaard davası sürecinde, halkın baskısıyla hareket etmediklerini belirtti.

Haberin Devamı

AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır'ın, İsveç ziyaretinde, yazar Lars Hedegaard'a suikastle suçlanan şüphelinin Türkiye'de mahkeme kararıyla serbest kalmasının, Danimarka'da iç politika konusu haline geldiği yönündeki açıklaması, Danimarka basınına yansıdı.

TV2 haber kanalına açıklama yapan Danimarka Dışişleri Bakanı Martin Lidegaard, halkın baskısı nedeniyle değil, Danimarka için çok önemli olduğu için Hedegaard meselesinde Türkiye'ye baskı yaptıklarını ifade etti.

"Bizim Türkiye'den rahatsız olmamızın sebebi halkımızdan kaynaklanmıyor. Biz çok önemli bir meselede Türkiye'den hiç bir bilgi alamadığımız için rahatsızız" diyen Lidegaard, sadece hükümet değil halkın da bu mesele nedeniyle üzgün olduğunu ve bütün detayların açıklanmasını talep ettiğini söyledi.

Haberin Devamı

BAKAN BOZKIR'IN AÇIKLAMASI
Danimarkalı yazar Lars Hedegaard'a suikastle suçlanan Lübnan asıllı Danimarka vatandaşının Türkiye'de yakalanıp mahkemece serbest bırakılmasının ardından, Danimarka hükümetinin konuyu AB'ye taşımasına ilişkin olarak geçen hafta İsveç'te açıklama yapan Bozkır, söz konusu kişinin serbest bırakıldıktan sonraki akıbetini bilmediklerini belirterek "Danimarka'nın bu açıklamamızdan tatmin olmadığı anlaşılıyor. Eğer hukuk sistemine güvenemezseniz bunun bir yere varması mümkün değil. Danimarka'da bu iç politika konusu haline gelmiştir. Hükümet bunu, mecburen sanıyorum daha başka kanallara götürme ihtiyacı hissetmiştir. Bu Danimarka'nın kendi kararıdır. Türkiye'nin gerçekten sıkıntı duyduğu veyahut da yapabileceği bir şey yoktur" demişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!