Dakikada 10 futbol sahası yanıyor

Güncelleme Tarihi:

Dakikada 10 futbol sahası yanıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2022 07:00

Fransa’nın güneyinde 12 Temmuz’da başlayan Landiras yangınları, salı günü alevlerin başka bölgelere de sıçramasıyla şiddetlendi. Ülke genelinde 10 bin itfaiyeci görev yaparken, 7 Avrupa ülkesi Fransa’daki yangın söndürme çalışmalarına destek vereceklerini duyurdu.

Haberin Devamı

FRANSA’nın güneybatısında Gironde bölgesine bağlı Landiras’ta çıkan orman yangını hızla büyüyor. Yangının her dakika neredeyse 10 futbol sahası büyüklüğünde bir alana yayıldığı belirtiliyor. Yangına hava araçlarının yanı sıra 1.100 itfaiyeci müdahale ediyor. Salı günü başlayan yangınlarda 6 bin 800 hektar alevlere teslim olurken, 17 ev zarar görürdü, 10 bin kişi bölgeden tahliye edildi. Yetkililer yangınlardaki son artışın kundaklama kaynaklı olabileceğine dikkat çekti.

8 YANGIN SÜRÜYOR

Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, halihazırda 8 yangınla mücadele edildiğini, yangın söndürme çalışmalarına Almanya, Yunanistan, İsveç, İtalya, Polonya, Romanya ve Avusturya’nın destek vereceğini duyurdu. Macron, ülke genelindeki yangınlarda 10 bin itfaiyecinin görev aldığını belirtti.

Haberin Devamı

REKOR SICAKLIKLAR

Landiras yangınları geçen ay başlarken, Fransa 1961 yılından beri en kurak temmuz ayını geçirdi. Bu yıl rekor sıcaklıkların kaydedildiği ülkede uzmanlar, yangın bölgesindeki sıcaklıkların gelecek günlerde 40 dereceyi aşacağını tahmin ediyor. Bu durumun yangınları daha da şiddetlendirmesinden endişe ediliyor. Tarihi su kıtlığının da yaşandığı Fransa’da, ülke genelinde su kullanımına kısıtlama getirilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!