Dünyanın gözü Türkiye'de... Erdoğan'dan peş peşe kritik temaslar

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2023 09:58

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de düzenlenen G20 Liderler Zirvesi kapsamında kritik temaslarda bulunuyor. İlk olarak Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile görüşen Erdoğan daha sonra Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile bir araya geldi. Erdoğan - Sisi görüşmesi dünya basınında geniş yer buldu.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan G20'de kritik temaslarda bulundu.

Dün başlayan zirve kapsamında ikili görüşmelerini de sürdüren Erdoğan, son olarak Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman ile bir araya geldi.

Görüşmede, Türkiye – Suudi Arabistan ikili ilişkilerinin yanı sıra bölgesel ve küresel meseleler de ele alındı.

Erdoğan daha sonra Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile bir araya geldi.

Görüşmede Türkiye – Mısır ikili ilişkileri, ticaret hacminin artırılması, enerji alanındaki yeni iş birlikleri ile bölgesel ve küresel meseleler de ele alındı.

Dünyanın gözü Türkiyede... Erdoğandan peş peşe kritik temaslar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, karşılıklı büyükelçi atamalarıyla ilişkilerin yeni bir döneme girdiğine işaret ederek ikili münasebetlerin hak ettiği seviyeye en kısa zamanda ulaşacağına olan inancını dile getirdi.

Haberin Devamı

Mısır yönetiminin Türk yatırımcı ve firmalarına verdiği desteğin önemli olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, LNG, nükleer enerji, kültür ve eğitim alanlarındaki iş birliğini canlandırmaya da önem verdiklerinin altını çizdi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, MİT Başkanı İbrahim Kalın, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Sefer Turan da görüşmede hazır bulundu.

Erdoğan daha sonra Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel ve zirvenin ev sahibi Hindistan Başbakanı Modi ile bir araya geldi.

ERDOĞAN - SİSİ GÖRÜŞMESİ DÜNYADA MANŞET

Erdoğan - Sisi görüşmesi dünya basının dikkatinden kaçmadı. Arab News 'İki lider, ülkeleri arasındaki ikili ilişkiler ve enerji iş birliğini ele aldı' dedi.

Times of India 'Erdoğan, Yeni Delhi'deki G20 Zirvesi'nde Mısırlı Abdülfettah El Sisi ile bir araya geldi' başlığı ile okurlarının karşısına çıktı.

AFP görüşmenin Türkiye ve Mısır arasında 10 yılı bulan anlaşmazlığın ardından gerçekleştiğini vurguladı. Katar merkezli Al Jazeera ise, canlı blog sayfasında buluşmayı 'Erdoğan ve Sisi özel bir toplantı yaptı' başlığıyla duyurdu.

Haberin Devamı

Baron's ise haberinde 'Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iki ülke arasında on yıldır süren anlaşmazlığın ardından Pazar günü Yeni Delhi'de düzenlenen G20 zirvesi sırasında Mısırlı mevkidaşı Abdülfettah el-Sisi ile yüz yüze görüştü' ifadesine yer verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!