Çin'de ortaya çıkan yeni semptomlar korkuttu: Kovid-19 mutasyona mı uğradı?

Güncelleme Tarihi:

Çinde ortaya çıkan yeni semptomlar korkuttu: Kovid-19 mutasyona mı uğradı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2022 14:07

Çin’de yeniden yükselişe geçen Kovid-19 vakaları, ülkeyi yeniden etkisi altına almış durumda. Çin Ulusal Sağlık Komitesi vaka ve ölüm sayılarını açıklamayı durdururken, günlük vaka sayılarının 37 milyona kadar çıktığı iddia edildi. Kovid-19 virüsünün yeniden canlandığı Çin’de yeni semptom belirtilerinin de ortaya çıkması virüs mutasyona mı uğruyor? Sorusunu gündeme taşıdı.

Haberin Devamı

Kovid-19 ölümlerinin hızla arttığı Çin'de, anormal semptomların keşfedilmesi yeni bir mutasyonun ortaya çıkmasıyla ilgili endişeleri artırdı. Bazı hastaların Kovid-19'a yakalandıktan sonra yüz ve dilde kararma ve her iki gözde şiddetli şişme gibi anormal semptomlar gösterdiği ortaya çıktı. Tianjin'de bir hastaya virüs teşhisi konulduktan sonra hem dilinin hem de dişlerinin siyaha döndüğü görüldü. Hastaların vücudunun her yerinde ağrı ve sızıdan şikâyet etti.

Çinde ortaya çıkan yeni semptomlar korkuttu: Kovid-19 mutasyona mı uğradı

Öte yandan Çin’in Anhui Eyaletinde yaşayan bir kadının videosu da Çin sosyal medyası Weibo'da tartışma konusu oldu. Kovid-19 testi pozitif çıkan kadında ateş, ses kısıklığı ve kusma gibi semptomların yanı sıra dudak ve yüzündeki derinin siyaha dönerek soyulduğu görüldü.

Haberin Devamı

Çinde ortaya çıkan yeni semptomlar korkuttu: Kovid-19 mutasyona mı uğradı

Hebei Eyaletinden bir hastanın her iki gözünde de ceviz gibi şişlik belirtileri görüldü ancak uzmanlar hastanın ilaca alerjik reaksiyonu olabileceğini ekledi.

'ŞEFFAF DEĞİLLER'

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), "Çin'deki enfeksiyon bilgileri şeffaf değil. Yeni mutasyonların ortaya çıkmasını teşvik ediyor" açıklamasında bulundu.

Çin'in bulaşıcı hastalıklar alanındaki en üst düzey yetkililerinden biri olan Dr. Zhong Nanshan, "kısa sürede geniş çaplı bir enfeksiyonun kolayca yeni bir mutasyonun ortaya çıkmasını tetikleyebileceğinden" endişe duyduğunu söyledi.

Çinde ortaya çıkan yeni semptomlar korkuttu: Kovid-19 mutasyona mı uğradı

ABD: DURUMU ENDİŞE İLE İZLİYORUZ

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Ned Price da "Kovid-19'da sürecinde mutasyon gördüğümüz bir gerçek" diyerek, Çin'de yeni bir mutasyonun ortaya çıkıp küresel bir tehdit haline gelebileceğine işaret etti.

DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus ise "Çin'de Kovid-19 vakalarının ciddi şekilde arttı mevcut durumdan çok endişeliyiz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!