Çin’de deprem: 6.2

Güncelleme Tarihi:

Çin’de deprem: 6.2
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2023 07:00

Çin’in kuzeydoğusundaki Gansu eyaletinde 6.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Yerel saatle 16.00’da gerçekleşen depremde en az 126 kişi hayatını kaybederken, 530’dan fazla kişinin yaralandığı bildirildi.

Haberin Devamı

Sarsıntının Gansu’nun yanı sıra komşu eyalet Qinghai’de de hissedildiği, daha sonra 10’a yakın artçı deprem meydana geldiği açıklandı. Devlet televizyonunda depremin yaklaşık 155 bin binada çeşitli derecelerde hasara neden olduğu belirtildi. Arama kurtarma çalışmalarına binlerce yardım görevlisi katılırken, yüksek rakımlı bölgedeki aşırı soğuk hava koşulları nedeniyle çalışmaların zorlu geçtiği belirtildi.

Çin’de deprem: 6.2

SOĞUKLA MÜCADELE

Arama kurtarma ekipleri sıcaklığın -15 derecelere kadar düştüğüne dikkat çekerek, bu durumun enkaz altındaki insanların hayatta kalma şansını düşürebileceğini ifade ediyor. Çin’in en yoksul bölgelerinden biri olan Gansu’daki elektrik ve su sıkıntılarının da bazı bölgelerde çalışmaları aksattığı bildiriliyor. Bu, 2010 yılında 3 bin kişinin hayatını kaybettiği Çinghay depreminden bu yana ülkede en çok can kaybının yaşandığı deprem oldu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!