Bozkır, AB Elçisi’ne sert çıktı

Güncelleme Tarihi:

Bozkır, AB Elçisi’ne sert çıktı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2016 20:31

AVRUPA Birliği (AB) Bakanı Volkan Bozkır, AB Türkiye Delegasyon Başkanı Büyükelçi Hansjörg Haber’in Türkiye ile yürütülen vize muafiyeti anlaşmasının geldiği noktayla ilgili olarak “Biz de bir atasözü vardır; Türk gibi başlanır Alman gibi bitirilir. Ama burada tersi oldu. Alman gibi başlandı, Türk gibi bitirildi” sözlerine sert tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Büyükelçi’nin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın AB konusundaki açıklamaları için “Biz bireylerle değil, devletlerle anlaşma yaparız” sözlerine de yanıt veren Bozkır, Twitter’dan altı mesaj attı ve şunları söyledi:

CUMHURBAŞKANINA BU ŞEKİLDE HİTAP EDEMEZ

“Ankara’daki AB Büyükelçisi Hansjörg Haber, basına yaptığı açıklamada bir Büyükelçiye yakışmayan ifadeler kullanmış. AB’nin bu Alman Büyükelçisi, ‘Alman gibi ve Türk gibi’ derken ne kastettiğini Türk milletine açıklamalıdır. Hiçbir diplomat ve özellikle Büyükelçi, görevli bulunduğu ülkenin Cumhurbaşkanına bu şekilde hitap edemez. Bir Büyükelçinin bulunduğu ülkeyi/insanını aşağılamaya ve Cumhurbaşkanına laf söylemeye hakkı yoktur. Bu diplomasinin birinci kuralıdır. Türkiye-AB ilişkileri, bu tür diplomatik gafları ve Türkiye’ye tepeden ve olumsuz bakışı kaldıramayacak kritik bir dönem geçirmektedir. Alman olmakla övünen AB Büyükelçisi Haber’in şimdi ya bu hususa bir açıklama getirmesini ya da ‘gerekeni’ yapmasını bekliyorum.”

Haberin Devamı

HABER NE DEDİ?

Bazı medya kuruluşları temsilcileriyle bir araya gelen Haber, Türkiye’deki terör tanımının çok geniş olduğunu belirterek, “Beklentimiz terörle ilgili ortak anlayışın oluşturulmasıdır” dedi. Haber, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AB konusundaki açıklamalarının hatırlatılması üzerine “Biz bireylerle değil, devletlerle anlaşma yaparız” diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!