BM Güvenlik Konseyi'nden kınama

Güncelleme Tarihi:

BM Güvenlik Konseyinden kınama
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2017 07:28

İstanbul'daki kanlı terör saldırısına dünyadan tepki yağmaya devam ediyor. Saldırı, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi tarafından da kınandı.

Haberin Devamı

BM GÜVENLİK KONSEYİ

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), İstanbul'daki terör saldırısını kınayarak saldırının sorumlularının yargı önüne çıkarılmasının ve tüm BM üyelerinin Türkiye'ye bu konuda destek vermesinin önemini vurguladı.

BMGK'dan yapılan açıklamada, İstanbul'da gece kulübünde gerçekleştirilen saldırı, barbar ve iğrenç olarak tanımlandı.

Saldırının kınandığı açıklamada, Türk Hükümeti ile kurbanların yakınlarına taziye dilekleri sunuldu.

Terörizmin uluslararası barış ve güvenliğe yönelik en ciddi tehditlerden birisi olduğu ifade edilen açıklamada, gerekçesi her ne olursa ve her kim tarafından işlenirse işlensin terörizmin meşru görülemeyeceği kaydedildi.

Açıklamada, saldırının failleri, organizatörleri, finansörlerinin yakalanıp yargı önüne çıkarılmasının önemi vurgulanarak, tüm üye ülkelerin, terörle uluslararası hukuk çerçevesinde mücadele etmesi ve Türkiye ile bu konuda iş birliğine gitmesi gerektiği belirtildi.

KANADA

Haberin Devamı

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, İstanbul Ortaköy’de bir gece kulübüne yapılan ve 39 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısını kınadı. Trudeau, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Kanada'nın İstanbul'daki terörist saldırıyı kınadığını belirterek, "Türkiye ile yas tutuyor ve mağdur ailelerine başsağlığı diliyoruz" ifadelerini kullandı.

CEZAYİR

Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulaziz Buteflika, terörle mücadelenin uluslararası toplumun önceliği haline getirilmesi çağrısı yaptı. İstanbul Ortaköy'de meydana gelen terör saldırısı nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a gönderdiği taziye mesajında Buteflika, "10 yılı aşkın bir zamandır terörle mücadele eden Cezayir, dost Türk halkının çektiği sıkıntıların farkındadır ve terörle mücadele uluslararası toplumun önceliği oluncaya kadar Türk halkına destek olmaya devam edecektir" ifadesini kullandı. Buteflika mesajında, Cezayir hükümeti ve halkı adına, saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı temennisinde bulundu.

YUNANİSTAN

Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos, İstanbul Ortaköy semtindeki gece kulübünde düzenlenen yılbaşı kutlamasına yapılan terör saldırısını şiddetle kınadı. Türkiye Atina Büyükelçisi Yaşar Çevik’e ilettiği taziye mesajında Yunan halkının Türk halkına duyduğu dayanışma hislerini belirtti. Ayrıca Türk halkına, özellikle de kurbanların ailelerine samimi başsağlığı, yaralıların ise hızla iyileşmesi dileklerini iletti.

Haberin Devamı

Yunan halkının, zor zamanlar yaşayan Türk halkına duyduğu dayanışma hislerini ileten ve hayatlarını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileyen Başbakan Aleksis Çipras, Twitter hesabına “2017 yılının barış ve güvenlik yılı olması için iki ülke arasındaki işbirliğini daha da geliştirmemiz gerek” mesajını yazdı.

İktidar partisi SYRİZA “Bu tür saldırıların bütün insanlara hissettirdiği üzüntüyü tarif etmek için söz bulmak çok zor. Apaçıktır ki bu, laik bir yaşam tarzına karşı yapılan bir saldırıdır. Yüreğimiz ve düşüncemiz Türk halkının yanındadır” açıklamasını yaptı ve yaşamlarını yitirenlerin ailelerine başsağlığı diledi.

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, Meclis Başkanı Nikos Vuçis ve tüm partilerin başkanları taziyelerini ileterek, teröre karşı kınama açıklamaları yaptılar. 

Haberin Devamı

SUUDİ ARABİSTAN

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz, İstanbul Ortaköy'deki terör saldırısını kınadı.               

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'nın haberine göre,  Kral Selman, Ortaköy'deki terör saldırısı nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a gönderdiği taziye mesajında, "Suudi Arabistan, Türkiye'nin istikrar ve güvenliğini zayıflatmaya yönelik her türlü çabaya karşı Türkiye ve kardeş Türk halkının yanındadır" ifadelerine yer verdi.               

Mesajında "Bu korkakça terör saldırısını kınıyoruz" ifadesini kullanan Kral Selman, saldırı nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, tüm Türk milletine ve hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileklerini iletti.               

Haberin Devamı

Öte yandan Suudi Arabistan Veliaht Prensi, Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Muhammed bin Nayif ile İkinci Veliaht Prens ve Savunma Bakanı Muhammed bin Selman da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yolladıkları mesajda saldırıdan duydukları üzüntüyü ve başsağlığı dileklerini ifade etti.      

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!