Belçika Başbakanı’nın ‘mülteci endişesi’... Türkiye’ye yardım edelim

Güncelleme Tarihi:

Belçika Başbakanı’nın ‘mülteci endişesi’... Türkiye’ye yardım edelim
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2023 07:00

Deprem sonrasında Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde sahra hastanesi kurma çalışmalarını sürdüren Belçika’nın Başbakanı Alexander De Croo, yeni bir mülteci dalgası oluşmasından endişe ettiğini belirterek bölgede barınma sorununa bir an önce çözüm bulunması gerektiğini söyledi. De Croo, Türkiye’yle iyi anlaşmalar yapılması gerektiğini savundu.

Haberin Devamı

Önceki gün bir televizyon programında konuşan De Croo, deprem nedeniyle 5.5 milyon insanın artık bir evinin olmadığı bir bölgenin söz konusu olduğunu belirterek, Avrupa Birliği ve uluslararası toplumla birlikte, mümkün olan en kısa sürede sahada barındırma sorununa çözümün nasıl organize edilebileceğine bakılması gerektiğini söyledi. De Croo, “Mültecilerin büyük çoğunluğu bölgede kalmayı tercih edecektir” dedi. Bölgenin halihazırda çok sayıda Suriyeli mülteciye ev sahipliği yaptığını kabul eden De Croo, AB’de de durumun sıkışık olduğunun altını çizdi. Buna gerekçe olarak da kural dışı göçmenler ile Ukrayna’daki savaştan kaçarak AB ülkelerine sığınanları gösterdi. De Croo’nun açıklamaları Türkiye’de, özellikle de sosyal medyada tepkilere neden oldu.

VİZE KOLAYLIĞI

Belçika İltica ve Göçten Sorumlu Devlet Bakanı Nicole de Moor, Türkiye’den ailelerini geçici olarak Belçika’da barındırmak isteyen kişiler için prosedürün hızlandırılması talimatını verdi. Bu talimat kapsamına zaten Belçika’da bulunan ve evleri olmadığı için geri dönemeyen ya da burada ikamet hakkına sahip olan ve deprem bölgesindeki ailelerini yanlarına almak isteyen kişiler giriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!