Başbakan Erdoğan: Tokadımız ağır olacak

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Erdoğan: Tokadımız ağır olacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2014 01:19

Uçağın düşürülmesine ilişkin ilk resmi açıklamayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yaptı.

Haberin Devamı

Erdoğan, partisinin Kocaeli Perşembe Pazar Alanı’ndaki mitinginde yaptığı konuşmada uçak düşürülmesine değinerek “Bugün (dün) 12.15 civarında yine bir haşhaşi, kalktılar bunlar, Suriye uçağı, bizim sınırlarımızı, hava sahamızı ihlal ettiler. F-16’larımız kalktı ve bu uçağı vurdu. Niye? Eğer sen benim hava sahamı ihlal edecek olursan bundan sonra bizim tokadımız ağır olacak. Onun için ben, başta Genelkurmay Başkanım olmak üzere, Silahlı Kuvvetlerimizi, o şerefli pilotlarımızı, Hava Kuvvetlerimizi tebrik ediyorum. Mesele bu.” dedi.

Başbakan Erdoğan: Tokadımız ağır olacak
Kılıçdaroğlu'ndan 'düşürülen uçak' açıklaması

Başbakan Erdoğan: Tokadımız ağır olacak
Suriye'den Türkiye'ye ilk tepki

Başbakan Erdoğan: Tokadımız ağır olacak
TSK'dan Suriye uçağı açıklaması



Gül, Özel’i arayarak tebrik etti

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TSK’nın Suriye uçağını düşürmesine ilişkin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’i arayarak tebrik etti. Cumhurbaşkanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, Nükleer Güvenlik Zirvesi için Amsterdam’da bulunan Cumhurbaşkanı Gül, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel’i telefonla aradı. Sınır ihlali yapan Suriye uçağının TSK tarafından düşürülmesi konusunda Orgeneral Özel’i ve şahsında Hava Kuvvetleri ile pilotları tebrik eden Gül, Türkiye’nin sınırlarını koruma konusundaki azim ve kararlılığının gösterildiğini kaydetti. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel de görüşmede “Görevimizi yaptık” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

EGEMENLİK HAKLARININ İHLALİ

Cumhurbaşkanı vekili ve TBMM Başkanı Cemil Çiçek “Türkiye’nin egemenlik haklarının ihlali söz konusu olduğunda uluslararası hukuk kendisine ne hak tanıyorsa bunun gereğini yapma gayreti ve çabası içerisinde olmuştur,” Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ise “Türkiye’nin kararlılığının hiç kimse tarafından test edilmemesi gerekir. Türkiye, vatan topraklarını ve vatan sahasını korumaya muktedirdir” dedi.

CHP: vahim ve düşündürücü

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Angajman kuralları ihlal edildiyse ordu gereğini yapmıştır. Ordunun yaptığı bu çalışma dolayısıyla Erdoğan kendine bir pay çıkartmak istiyorsa bu doğru değildir” dedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve parti sözcüsü Haluk Koç ise Türk ve Suriye halkının kardeş olduğunu, provokasyonla olası bir çatışma istemediklerini bildirdi. Koç olayı “vahim ve düşündürücü” olarak niteleyerek şunları kaydetti: “İçeride bunalan diktatör, en son çare olarak bu tip ön hazırlığı yapılmış maceralara ülkeyi sürükleyebilir. Hırsızlık ve yolsuzluğun yanında, savaş kışkırtıcılığı da ağır bir suçtur.”

BAKMADAN GEÇME!