Bakan Özoğuz: Yöneticler kilit rol oynuyor

Güncelleme Tarihi:

Bakan Özoğuz: Yöneticler kilit rol oynuyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2017 12:01

Almanya Göç ve Uyum Bakanlığı ile Federal Ayrımcılıkla Mücadele Dairesi, iş ajansları ve iş bulmaya aracılık eden kurumlarda yaşanan ayrımcılıkları içeren raporu tamamladı.

Haberin Devamı

RAPORDA, iş ajanslarında çalışan görevlilerin ayrımcılık konusunda eğitilmesi gerektiğine vurgu yapıldı. Federal Ayrımcılıkla Mücadele Dairesi Başkanı Christine Lüders, çalışma ajansların genelde başarılı olduğunu, ancak kimilerinin daha iyi çalışması gerektiğini söyledi. Lüders, “İş ajanslarında ayırımcılığı azaltmak gerekir. Bunun için bağımsız ombudsman mekanizması hayata geçirilmeli” dedi.

Almanya Göç ve Uyumdan Sorumlu Devlet Bakanı Aydan Özoğuz ise hayatında yaşanan ayrımcılığın toplumdaki uyuma etkisi olduğunu söyledi. Araştırmalardan çıkan sonuçlara göre çalışma hayatında göçmen kökenlilerin ve yabancı isim taşıyanların işinin zor olduğunu belirten Özoğuz, “Aynı kalifiye ve hatta daha iyi kalifiyeye sahip olsalar bile. Burada çalışma alanındaki yöneticiler kilit rol oynuyor. Göçmen kökenli başvuruları iyi inceleyip onlara uygun iş sunmaları gerekiyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Raporda, Federal Ayrımcılıkla Mücadele Dairesi 2013-2016 yılları arasında yaklaşık 9 bin 100 kişiye danışmanlık hizmeti sundu. Danışmanlık hizmeti alanların yüzde 41’inin çalışma hayatında uğradığı ayrımcılık nedeniyle başvurduğu açıklandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!