Avrupa’da karnaval sezonu

Güncelleme Tarihi:

Avrupa’da karnaval sezonu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2017 13:19

Başta Almanya olmakla çoğu Avrupa ülkelerinde karnaval, fastnacht gibi isimler altında yapılan eğlenceler, şubat ayında en hızlı dönemini yaşıyor.

Haberin Devamı

Avrupa’da karnaval sezonu

ALMANYA’nın Fransa sınırındaki Kehl kentinde karnaval geçit töreni başladı. Törene Baden Württemberg eyaleti başta olmakla komşu eyaletlerden, İsviçre, Fransa ve diğer ülkelerden katılan 115 karnaval topluluğunun yaklaşık 4 bin katılımcısı, rengarenk kostümleri, maskeleriyle, izleyenlere keyifli zamanlar geçirtti. Seyircilere çikolata, şeker ve değişik hediyeler veren karnavalcılar özellikle çocukları sevindirdi. Müzik eşliğinde caddede dans eden katılımcılar, izleyenleri de dansa davet etti. 

Avrupa’da karnaval sezonu

Haberin Devamı

Almanya’da karnaval eğlenceleri 23 Şubat’ta Kirli Perşembe, 26 Şubat’ta Karnaval Pazarı, 27 Şubat’ta Gül Pazartesi, 28 Şubat’ta Karnaval Salısı isimleri altında kutlanıyor.

Avrupa’da karnaval sezonu

Almanya’da üç 11’in yan yana geldiği 11.11. 2016 tarihinde saat 11.11’de başlayan karnaval, fastnacht, fasching eğlenceleri, 1 Mart Çarşamba gecesi saat 11.11’de sona eriyor.

500 BİN ZİYARETÇİ BEKLENİYOR

Karnaval eğlenceleri Fransa’nın Akdeniz kıyısındaki Nice kentinde bu hafta sonu başladı. Yedi ay önce kentte yaşanan terör olaylarından sonra karnaval Nice kentinde yoğun güvenlik önlemleri altında başladı. İki hafta boyunca devam edecek eğlencelerde, Nice kentine yaklaşık 500 bin ziyaretçi bekleniyor.

Avrupa’da karnaval sezonu

KONUSU SEÇİMLER OLACAK

Strasbourg’da 25’inci karnaval töreni geçidinin ana teması Fransa’daki cumhurbaşkanlığı seçimleri olacak. Fransa’nın Alsas ve doğu bölgelerinde çoğu kentte karnavallar Mart ayına kadar devam ediyor.

KIRMIZI İNEK PIMPRENELLE

Haberin Devamı

Paris’te geçit töreni 26 Şubat günü saat 14.00’de Place Gambetta meydanında başlayacak. Paris karnavalının maskotu olan kırmızı inek Pimprenelle, tören geçidinin en önünde yer alıyor. Karnaval eğlenceleri Paris’in tarihi Cumhuriyet Meydanı’nda sona erecek.

Avrupa’da karnaval sezonu


BÜYÜK FENER ALAYI
İsviçre Basel kentinde karnaval geçidi 6 Mart Pazartesi sabahı başlıyor. Büyük fener alayı ve rengarenk kostümlerle binlerce kişi Basel kentini şenlendirecek.

Avrupa’da karnaval sezonu

TURİSTLER İLGİ GÖSTERİYOR

İtalya’da ilki 1094 yılında yapılan ve 17’nci yüzyıldan bu yana ün salan tarihi Venedik Karnavalı, pazar günü başladı ve 28 Şubat’a kadar meydanlarda kutlanacak. Başta San Marco Meydanı olmakla tarihi Venedik’in tüm meydan ve saraylarında son 50 yıldır, karnaval güzellik yarışmaları, müzik konserleri, maskeli balo organizasyonuyla çok sayıda turisti romantik Venedik’e çekiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!