Atina’yı korkutan fotoğraf

Güncelleme Tarihi:

Atina’yı korkutan fotoğraf
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2022 07:00

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Katar’da, Mısır Devlet Başkanı Abdülfettah Sisi ile görüşmesi ve ardından yapılan açıklamalar Atina’da endişe yarattı. Yunan başkentinde Erdoğan-Sisi görüşmesinin “şifreleri” çözülmeye çalışılıyor.

Haberin Devamı

Yunan Ta Nea gazetesi, önceden programlanan ziyareti çerçevesinde, Savunma Bakanı Nikos Panayiotopulos ile birlikte dün Kahire’ye giden Yunan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias’ın, Mısırlı mevkidaşından detaylı bilgi isteyeceğini yazdı. Kathimerine gazetesine göre de Kahire’nin Ankara ile ilişkilerini geliştirmek istemesinin bir nedeni, Türkiye’nin Ukrayna’daki tahılın dağıtımındaki önemli rolü. “Mısır tahıl ihtiyacının yüzde 80’ini Rusya ve Ukrayna’dan karşılıyor. Tahıl ile ilgili anlaşmanın normal şekilde işlemesi, Mısır halkı için son derece önemli” diyen gazete, Yunan hükümetinin, Erdoğan-Sisi görüşmesi için endişe duyduğunu, ancak buna rağmen, Mısır ile ilişkilerini daha da geliştirmeye kararlı göründüğünü belirtti.

YENİ BİR ORTAM

Ciddi haber sitelerinden “Liberal” ise şöyle yazdı: “Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Suudi Arabistan ve İsrail’den sonra Mısır ile de ilişkileri iyileştirme gayretinde görünüyor. Bu dört ülke de Türkiye ile ilişkilerinin kötü olduğu dönemlerde Yunanistan ile yakın ilişkiler kurmuşlardı. Şimdi ise yeni bir ortam oluştuğu görülüyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!