Atina’da ‘Madrid’ endişesi

Güncelleme Tarihi:

Atina’da ‘Madrid’ endişesi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2022 07:00

Yunanistan’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çarşamba günü İspanya’nın başkenti Madrid’de başlayacak NATO Zirvesi’nde Türk-Yunan meselelerini gündeme getirip getirmeyeceği sorusuna cevap aranıyor.

Haberin Devamı

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, bugün düzenleyeceği toplantıda, NATO zirvesinde izleyeceği taktiği belirleyecek. Miçotakis, geçtiğimiz günlerde bir soruyu cevaplandırırken, “Zirve gündeminde yok ancak Türk-Yunan ilişkileri konusu açılırsa, gereken cevaplar verilecektir” dedi.

BASIN SENARYO YAZIYOR

Yunan medyasında ise zirvede neler yaşanabileceğine ilişkin çeşitli senaryolar yer aldı. Bu konuların gündeme getirilmesine dayalı senaryolardan bazıları şunlar:

- “Erdoğan, Finlandiya ve İsveç’in NATO üyeliklerini kabul etme şartlarına, Yunanistan konusu da ekleyebilir,

- Erdoğan, NATO zirvesini, adaların silahsızlandırılması konusunu uluslararası alanda tartışmaya açmak için elverişli fırsat sayabilir.

- Erdoğan, adaların gayri askeri statüsünden başka terör ve mülteci konularını da masaya yatırabilir.

Haberin Devamı

- Türkiye, Madrid zirvesi başlamadan Ege’de hangi coğrafi formasyonları aidiyeti ihtilaflı saydığına ilişkin Birleşmiş Milletler’e bildirimde bulunabilir.”

Bu arada Yunan Kathimerini gazetesi, Madrid zirvesinde ‘Türk-Yunan çekişmesi’ yaşanması halinde, bugüne kadar retorik düzeyde olan gerginliğin, sahaya sıçrayabileceğini ileri sürdü.

 

BAKMADAN GEÇME!