Aşırı sağcı liderler Almanya’da buluşuyor

Güncelleme Tarihi:

Aşırı sağcı liderler Almanya’da buluşuyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2017 10:08

Avrupa’nın azılı yabancı düşmanı parti ve hareketlerinin liderleri, Almanya'da buluşuyor. Fransa aşırı sağının lideri Marine Le Pen, Hollandalı Geert Wilders, İtalyan Matteo Salvini gibi isimlerin de aralarında bulunduğu toplantıya sadece belirli gazeteciler alınacak.

Haberin Devamı

ALMANYA yarın Avrupa’nın yabancı düşmanı, sağ popülist, aşırı sağcı parti ve hareketlerin liderlerinin buluşmasına sahne olacak. Koblenz kentinde yapılacak toplantının katılımcı listesinde, Fransa'da cumhurbaşkanı adayı Milliyetçi Cephe (FN) lideri Marine Le Pen, Hollanda'da Özgürlükler Partisi lideri Geert Wilders, İtalya'da AB karşıtı Kuzey Ligi'nin lideri Matteo Salvini, Almanya AfD Başkanı Frauke Petry gibi Avrupa aşırı sağının liderleri bulunuyor. Programa göre beş lider toplantıda birer konuşma yapacak. AB karşıtı aşırı sağ liderler toplantıyı kapalı kapılar ardında yapacaklar ve içeriye sadece belirli gazeteciler alınacak.
Toplantıya Almanya'nın kamu televizyonları ARD ve ZDF'in yanında haftalık Spiegel dergisi, Frankfurter Allgemeine, “Handelsblatt gibi Almanya'nın ciddi gazetelerinden gazeteciler de akredite edilmedi. Sadece kendilerine uygun gazetecilerin alınması sert tepkilere yol açtı ve bunun basın özgürlüğüne müdahale olduğu vurgulandı.

Haberin Devamı

KOBLENZ TEPKİYE HAZIRLANIYOR

Almanya, Avrupa aşırı sağı liderlerinin Koblenz'de buluşmasından endişeli. Toplantıyı protesto etmek için Koblenz'de büyük bir gösteri düzenleniyor. “Koblenz renkli kalacak” çağrısıyla yapılacak gösteride Koblenz kentinin bağlı olduğu Rheinland Pfalz Eyaleti’nin SPD’li Başbakanı Malu Dreyer konuşma yapacak.

AVRUPA İÇİN ÖZGÜRLÜK

Avrupa Parlamentosu'nda temsil edilen aşırı sağ partilerin grubu ‘Milliyetlerin ve Özgürlüklerin Avrupası’ (ENF) toplantıyı düzenliyor. Toplantı ‘Avrupa için Özgürlük’ başlığı altında yapılıyor. Almanya'da yabancı karşıtı parti AfD Başkanı Frauke Petry, buluşmayı “Avrupa seçim çıkarması” olarak niteledi.
15 Mart'ta Hollanda'da seçimler var ve Geert Wilders, Nexit adı altında AB'den çıkmayı seçim kampanyası yapıyor. Mayıs ayında ise Fransa'da Cumhurbaşkanlığı seçimi var ve Marine Le Pen'in seçimi kazanma şansı bulunuyor. 24 Eylül'de Almanya'da yapılacak genel seçimlerde AfD sandıktan büyük bir zaferle çıkarak, meclise girmeyi hedefliyor. İtalya'da muhalefet partileri bu yıl erken seçim yapılmasını istiyor ve Avusturya'da da bu yıl erken seçime gidilebileceği beklentisi var. Bin civarında aşırı sağ davetlinin katılacağı toplantıya katılan tüm parti liderleri ülkelerinin AB'den çıkmasını istiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!