AP’den aşırı sağcı Marine Le Pen’e darbe

Güncelleme Tarihi:

AP’den aşırı sağcı Marine Le Pen’e darbe
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2017 19:58

AVRUPA Parlamentosu (AP), nisan ve mayıs aylarında yapılması planlanan Fransa cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde aşırı sağcı Ulusal Cephe’nin adayı olan Marine Le Pen’in dokunulmazlığını kaldırdı.

Haberin Devamı

Dün AP’de yapılan oylamada aynı zamanda AP parlamenteri olan Le Pen’in dokunulmazlığının kaldırılması ezici oy farkıyla kabul edildi. AP’nin bu yönde adım atmasında Fransız yargısının, Le Pen’in Aralık 2015’te attığı, aralarında ABD’li gazeteci James Foley’in kafasının kesilmesinin de yer aldığı üç tweet için açtığı soruşturma etkili oldu. Le Pen’in AP dokunulmazlığı altında olması yargı sürecini engelliyordu. Le Pen, yargı süreci sonrasında ‘şiddet içeren görüntüleri yaymaktan’ suçlu bulunursa üç yıla kadar hapis ve 75 bin Euro’ya kadar para cezasına çarptırılabilir. Fransa Başbakanı Bernard Cazeneuve, İçişleri Bakanı olduğu dönemde, “Bu iğrenç fotoğraflar DAEŞ propagandası içerirken terör kurbanlarının anısına da saygısızlık teşkil ediyor” diyerek suç duyurusunda bulunmuştu.

Haberin Devamı

FİLLON’UN EVİNDE ARAMA

Kamuoyu anketleri Marine Le Pen’in seçimlerin ilk turundan birinci sırada çıkacağını, ancak ikinci turda rakibi karşısında kaybedeceğini gösteriyor. Öte yandan Fransız polisi, hakkında “kamu kaynaklarının kötüye kullanılması, kurumsal varlıkların suistimali, bu suçların gizlenmesi ile nüfuzu kötüye kullanma ve görev ihlali” suçlamasıyla adli soruşturma açılan merkez sağın Cumhurbaşkanı adayı, eski başbakan Françoi Fillon’un evinde dün arama yaptı. 15 Mart’ta ifade verecek olan Fillon, anketlerde en güçlü adaydı ancak popülaritesi hızla düşmeye başladı.                 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!