Almanya’da sel alarmı

Güncelleme Tarihi:

Almanya’da sel alarmı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2024 07:00

Almanya’da aşırı yağışlar nedeniyle ülkenin orta ve batı kesiminde sel alarmı verildi. Birçok bölgede taşkınlar yaşanırken, yeni yağışlarla birlikte durumun daha da kötüleşmesinden endişe duyuluyor.

Haberin Devamı

Alman Meteoroloji Servisi, perşembe gecesine kadar aralıksız devam etmesi beklenen yağış konusunda uyarıda bulundu. Yapılan açıklamada, “Ülkenin orta ve batı kesiminde yüksek miktarda yağmur görülecek” denildi. Yağış uyarısı verilen bölgelerdeki durumun daha da kötüleştirebileceği kaydedildi. Acil durum hizmetleri Noel döneminden bu yana çeşitli bölgelerde sel ve su baskınlarına karşı aralıksız çalışmalar yürütüyor. İtfaieye ekipleri ve gönüllüler bölgedeki evlere kum torbaları yerleştirerek su baskınlarına ve sele karşı önlem almaya çalışıyor.

Almanya’da sel alarmı

OLAĞANÜSTÜ DURUM İLAN EDİLDİ

Aşağı Saksonya için dün sabah saatlerinde kritik durum uyarısı yapıldı. Bazı belediyelerde de olağanüstü durum ilan edildi. Weser, Aller ve Leine nehirlerinin geçtiği birçok bölge sel tehdidi altında. Bremen yakınlarındaki Lilienthal’da iki ormana giriş yasaklandı. Yeraltı ve yerüstü sularının doyma noktasında olduğu ormanlarda ağaçlarda devrilme riski bulunduğu belirtildi.

Haberin Devamı

Almanya’da sel alarmı

KUM TORBASIYLA ÖNLEM

Su baskınları nedeniyle evlerin önüne kum torbaları yerleştirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!