Almanya’da Putin tedirginliği

Güncelleme Tarihi:

Almanya’da Putin tedirginliği
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2016 09:50

Bu yılın başlarındaydı. Rusya devlet televizyonunda, Berlin’de yaşayan Alman kökenli bir Rus ailenin 13 yaşındaki kızları Lisa’nın okula giderken Orta Doğulu (Arap) görünümlü üç genç tarafından zorla bir otomobile bindirilerek kaçırıldığı ve kendisine defalarca tecavüz edildiği yönünde bir haber yayınlandı.

Haberin Devamı

Almanya’da Putin tedirginliği
BU haber yüzünden Alman-Rus ilişkilerinde ciddi bir sıkıntı yaşandı.

Hatta Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Alman makamları bu kız kaçırma ve tecavüz olayını gizleme suçlamasında bile bulundu.
Lavrov, kameraların karşına geçip “Bizim Lisa’mıza adalet istiyoruz” diye Alman makamlara çağırıda bile bulundu.
Rus televizyonları her gün farklı boyutlarla bu konuyu gündeme getirdi.
Bunun üzerine Berlin ve çevresinde yaşayan Alman kökenli Ruslar, Başbakanlık binasının karşısında bir protesto gösterisi düzenledi.
Ellerinde Rusça ve Almanca “Çocuklarımızı ve karılarımızı koruyun”, “Sessiz kalmayacağız”, “Bugün benim çocuğum, yarın senin çocuğun” yazılı pankartlar taşıdılar.
Birkaç gün sonra gerçek ortaya çıktı.
Lisa, kötü not aldığı için eve gitmekten korkup, geceyi 19 yaşındaki bir tanıdıklarının yanında geçirmişti.
Ancak, durumu dramatikleştirmek için kaçırılma yalanını uydurmuştu.
Rusya devlet televizyonu da bu yalana onlarca yalan daha katıp Almanya ve Alman makamlara karşı günlerce kampanya sürdürmüştü.
Yani bir yerde Almanya’daki sığınmacı krizini körüklemişti.
Tabii Alman kökenli Rusları da Merkel’in sığınmacı politikasına karşı kışkırtmıştı.

Haberin Devamı

*
İşte Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) yapılan başkanlık seçimi öncesi Rusya’nın Hillary Clinton’a ait çalıntı mailleri yayınlayarak Donald Trump’a gizli destek verdiği iddiaları üzerine Almanya’da da Putin tedirginliği yaşanmaya başlandı.
Gelecek yıl eylül ayında Almanya’da yapılacak genel seçim öncesi Moskova’nın Alman politikacılara ait mailleri yayınlayıp, seçim sonuçlarını etkileyeceği yönünde ciddi ciddi haberler dolaşmaya başladı.
Rusya’nın özellikle Facebook ve Twitter gibi sosyal medya yoluyla Fake News (yalan-uydurma haber) üretip, ürettirip Alman seçmenleri etkileyeceği tedirginliği arttı.
Putin’in hedefinin böyle bir kampanya ile Alman halkının Alman devletine, Alman kurumlarına ve özellikle de Başbakan Angela Merkel’e olan güveni sarsmak olduğu bile dillendirilmeye başladı.
Putin’in Avrupa Birliği’ni (AB) ayakta tutan tek politikacı olarak Almanya Başbakanı Angela Merkel’i hedef aldığı ve onu devirmek için böyle bir yönteme başvuracağı iddiaları arttı.
Yani Almanya’da genel seçim öncesi Rusya’nın tam bir dezenformasyon kampanyası hazırlığı içinde olduğu yönünde ciddi bir tedirginlik yaşanıyor bugünlerde.
Hatta bazı Alman uzmanlar, Putin’in Almanya’da hem aşırı solun hem de aşırı sağın güçlendirilmesi için her türlü yola başvuracağına kesin gözüyle baktıklarını bile söylemekteler.
Tabii sosyal medya yoluyla seçimlerde aday olacak bazı Alman politikacıların gizli ilişkilerini içeren maillerin yanı sıra görüntülerin de paylaşılacağını ileri sürenler bile var.
Yani Almanya’da bazı çevrelerde, Türkiye’de geçmişte yaşadığımız ve alışık olduğumuz seks kasetleri skandalı beklentisi var.
Tabii Putin tedirginliği de...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!