Almanya’da Müslüman düşmanlığı arttı

Güncelleme Tarihi:

Almanya’da Müslüman düşmanlığı arttı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2023 07:00

Almanya’da Sol Parti milletvekili Petra Pau’nun soru önergesi üzerine Alman hükümetinin açıkladığı veriler, ülkedeki İslam karşıtlığının arttığını ortaya koydu.

Haberin Devamı

Verilere göre haziran ayının sonuna kadar ülkedeki Müslümanlara ve camilere karşı 258 suç işlenirken, saldırılarda 17 kişinin yaralandığı belirtildi. Bu sayının önceki yıl aynı aralıkta Müslümanlara yönelik işlenen 142 suç vakasının neredeyse iki katı olması dikkat çekti. Müslümanlara ve ibadethanelere yönelik işlenen suçların büyük çoğunluğunun aşırı sağcı motiflerle düzenlendiği kaydedildi.

‘BÖYLE DEVAM EDEMEZ’

Federal Meclis Başkan Yardımcısı Pau, söz konusu saldırıların ülkede yükselen aşırı sağ eğilimin bir sonucu olduğunu belirterek, toplumdaki Müslümanların kendilerini daha fazla tehdit altında hissetmeye başladıklarını belirtti. Pau, “Sağdan gelen kışkırtma ve muhafazakâr kesimdeki İslam karşıtı sloganların giderek normalleşmesi neticesinde maalesef sağcıların eylemlerinin meşrulaştığını hissetmeleri, şaşırtıcı değil” diye konuştu.

Haberin Devamı

Son olarak Hannover’deki bir cami saldırılara maruz kalmıştı. Camiye mayıs ayında molotof kokteylli saldırı düzenlenmiş, temmuz ayında ise gamalı haç çizili bir tehdit mektubu gönderilmişti. Mektupta kundaklama olayına atıfta bulunulanarak, “Bu başlangıç, yeniden geleceğiz” denilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!