Almanya, Türkiye-Rusya yakınlaşmasından memnun

Güncelleme Tarihi:

Almanya, Türkiye-Rusya yakınlaşmasından memnun
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2016 20:36

Almanya'nın, Türkiye-Rusya yakınlaşmasından memnun olduğu ifade edildi.

Haberin Devamı

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Sawsan Chebli, Federal Basın Merkezi'nde yaptığı açıklamada, “Bizim açımızdan uçak düşürme olayının ardından Türkiye ile Rusya arasında tekrar bir yakınlaşmanın olması memnuniyet vericidir” dedi.

Chebli, her iki ülkenin de Suriye'deki soruna çözüm bulma konusunda önemli aktörler olduğuna dikkati çekti. İki ülkenin yakınlaşmasının NATO içindeki güvenlik ortaklığını olumsuz etkileyeceğini düşünmediklerini belirten Chebli, “Türkiye, NATO içinde önemli bir partner olarak durmaktadır” diye konuştu.

Hükümet Sözcüsü Yardımcısı Ulrike Demmer de Türkiye'de idam cezası tartışmalarıyla ilgili olarak günlerdir Almanya'da söylenenleri tekrarlayarak “İdam cezası olan bir ülkenin AB'de yeri yok” açıklamasında bulundu. 

Haberin Devamı

BILD: STEINMEIER VİZE SERBESTİSİ KONUSUNDA UMUTSUZ

Alman Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier, Türkiye'nin Ekim ayına kadar Türk vatandaşlarına vize serbestisi verilmesi gerektiği yönündeki beklentisinin gerçekleşmesi konusunda umutsuz.

Alman Bild gazetesine konuya ilişkin konuşan Steinmeier, "Vize muafiyeti ancak bununla bağlantılı şartların yerine getirilmesi durumunda söz konusu olacaktır. Şu anda böyle bir durum mevcut değil" ifadelerini kullandı.

DARBE GİRİŞİMİNİ AÇIKÇA ELEŞTİRDİK

Almanya'nın darbe girişimini açık şekilde eleştirdiğini belirten Steinmeier, "Başından beri öğretmen, hakim ve gazetecilerin tutuklanması konusunu eleştiriyoruz ve eleştirmeye de devam edeceğiz. Ancak darbe girişimini yapanların siviller ve parlamentoya karşı acımasızca saldırdıkları Almanya'da tartışmalar arasında gözden kaçıyor. Bu nedenle şunu ifade etmeliyiz ki; Biz darbe girişimini açıkça kınıyoruz. Siyasi ve cezai yönden araştırılmalıdır, fakat bu hukukun üstünlüğüne dayalı olarak yapılmalıdır" dedi.

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!