Almanya: Türkiye AB’ye yanlış sinyal yolluyor

Güncelleme Tarihi:

Almanya: Türkiye AB’ye yanlış sinyal yolluyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2021 07:00

Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesine yönelik tepkiler sürüyor.

Haberin Devamı

AB dışişleri bakanları toplantısı öncesi Brüksel’de açıklamalarda bulunan Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilerek ve HDP’ye kapatma davası açarak AB’ye “yanlış sinyaller” gönderdiğini söyledi. “Türkiye’den gelen bu karışık sinyalleri bugün tartışacağız ve diyaloğun sürmesini hedeflemeye devam edeceğiz” diyen Heiko Maas, mevcut diyaloğu Türkiye’nin “yanlış sinyaller gönderdiğini düşündükleri konularda” kullanacaklarını ifade etti.

ABD’DEN BİR TEPKİ DAHA

ABD Başkanı Joe Biden’ın, Türkiye’nin sözleşmeden çekilmesini “Küresel çapta kadına karşı şiddete son vermeyi amaçlayan hareket için cesaret kırıcı bir geri adım” olarak nitelemesi sonrasında ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Biden’ın bu açıklamasını sosyal medyadan paylaştı.

Haberin Devamı

Almanya: Türkiye AB’ye yanlış sinyal yolluyor

Blinken paylaşımında “Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesi derin bir hayal kırıklığı yaratıyor. Küresel olarak, cinsiyete dayalı şiddetle mücadele etmeliyiz ve İstanbul Sözleşmesi gibi araçlar da dahil olmak üzere kadınlar için koruma sağlamalıyız” diye yazdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!