Almanların yarısı Merkel’i istemiyor

Güncelleme Tarihi:

Almanların yarısı Merkel’i istemiyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2016 20:35

ANGELA Merkel, Almanya’da 3 dönemdir başbakanlık görevini yürütüyor. 22 Kasım 2005’te başbakanlık koltuğuna oturan Merkel bir dönem daha başbakan olursa, Almanya’da en uzun süre başbakanlık yapan Helmut Kohl’ün rekorunu egale edecek.

Haberin Devamı

Merkel 2017 yılında yapılacak genel seçimlerde aday olup olmayacağını henüz açıklamadı. Spiegel Dergisi, partisi CDU’nun küçük ortağı CSU’nun tutumu nedeniyle Merkel’in adaylığını açıklamayı geciktirdiği ve önümüzdeki yılın ilk aylarında karar vereceğini yazdı. Bild am Sonntag gazetesi için Emnid araştırma şirketi tarafından yapılan son kamuoyu yoklamasına göre, Almanların yarısı Merkel’in 4’üncü kez başbakan olmasına karşı. Merkel’in yeniden başbakan olmasını isteyenlerin oranı yüzde 42 düzeyinde. Almanya’da genel seçimler 2017 yılı sonbaharında yapılacak.

BERLİN: 300 BİN MÜLTECİ GELİR

ALMANYA Göç ve Mülteciler Dairesi (BAMF) Başkanı Jürgen Wiese, bu yıl Almanya’ya 300 bin dolayında mültecinin gelmesinin beklendiğini açıkladı. Wiese, ‘Bild am Sonntag’ gazetesine yaptığı açıklamada, kendimizi “250 ila 300 bin mülteciye göre ayarlıyoruz, kapasitemizi buna göre belirliyoruz” dedi. Wiese, daha fazla mültecinin Almanya’ya gelmesi durumunda, baskı altına gireceklerini kaydetti. Yine de geçen yılki kadar yoğun göç beklemediklerini belirten Wiese, Almanya’da iltica süreçlerinin öngörülenden daha uzun sürdüğü serzenişinde bulundu. Mülteci akını karşısında geçen yıl sınırı açma kararı alan Almanya Başbakanı Angela Merkel, “Biz bunu başarırız” (Wir schaffen das) sözleri nedeniyle yoğun eleştiri almıştı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!