Alman bakana İran’dan şok

Güncelleme Tarihi:

Alman bakana İran’dan şok
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2016 11:16

İran Meclis Başkanı Ali Laricani ve Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Almanya Ekonomi Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Sigmar Gabriel ile görüşmelerini iptal etti.

Haberin Devamı

İRAN devlet televizyonu, Gabriel’in Laricani ile başkent Tahran’daki meclis binasında yapılması planlanan görüşmenin, Alman bakanın “İran’ın içişlerine müdahaleci yaklaşımları” nedeniyle iptal edildiğini duyurdu. Alman basınına göre Sigmar Gabriel’in İran ziyareti öncesinde Spiegel dergisine söylediği, ”İran ile normal ve dostane ilişkiler ancak İran’ın İsrail’in varlığını kabul etmesiyle mümkün” şeklindeki sözleri ziyaretin iptal edilmesinde etkili oldu.
Yarı resmi Tesnim Haber Ajansı da İran Dışişleri Bakanı Zarif’in de Gabriel’le görüşmesini iptal ettiğini bildirdi.

LARİCANİ TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Almanya Ekonomi Bakanı Gabriel’in iki gün sürecek İran ziyareti, gezi öncesi, iki ülke arasındaki ilişkilerin tamamen normalleşmesinin İran’ın İsrail’i tanımasına bağlı olduğuna dair yaptığı açıklamaların gölgesinde başlamıştı. İran’daki bazı muhafazakar medya organlarının Gabriel’in açıklamasına yönelik eleştirilerinin yanı sıra Yargı Erki Başkanı Sadık Laricani, Gabriel’in ülkeye davet edilmesine tepki göstermişti.
Uluslararası ambargonun kaldırılmasının ardından İran ile ekonomik ilişkileri geliştirmek isteyen Almanya Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Sigmar Gabriel, 160 kişilik iş adamı heyetiyle İran’a gitmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!