AfD Yeşiller ve Sol Parti'yi yakaladı

Güncelleme Tarihi:

AfD Yeşiller ve Sol Partiyi yakaladı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2015 09:46

Almanya'da yabancı karşıtı Almanya için Alternatif (AfD) partisi oylarını hızla artırıyor.

Haberin Devamı

Son yapılan kamuoyu yoklamalarına göre AfD'nin oy oranı Meclis'te bulunan muhalefet partileri Yeşiller ve Sol Parti ile aynı orana yükseldi. Emnid adlı kamuoyu araştırma enstitüsü tarafından yapılan ankete göre AfD'nin oy oranı yüzde dokuza çıktı. Bir hafta öncesine göre yüzde bir oranında desteğini artıran AfD, Federal Meclis'te grubu bulunan Yeşiller'i yakaladı.Yeşillerin de kamuoyu yoklamalarına göre oy oranı yüzde dokuz.

Mecliste ana muhalefet partisi olan Sol Parti ile AfD arasındaki oy oranı farkı ise sadece yüzde bir. Sol Parti'nin oy oranı yüzde 10 olarak tahmin ediliyor.

Almanya'da hükümeti oluşturan Hıristiyan Demokrat/Hıristiyan Sosyal Birlik Partilerin son yoklamalara göre halk arasındaki desteği ise yüzde 39'a çıktı.

Başbakan Angela Merkel'in partisinin genel kurultayında yaptığı konuşmanın seçmen nezdinde destek bulduğu ve oylarının da bu yüzden arttığı sanılıyor.

Hükümetin diğer ortağı Sosyal Demokrat Parti'de (SPD) oy kaybı sürüyor. SPD'nin şimdi seçim olsa alacağı oy oranı yüzde 24 olarak hesaplanıyor.

BAKMADAN GEÇME!