ABD’de Müslümanlara ayrımcılık arttı

Güncelleme Tarihi:

ABD’de Müslümanlara ayrımcılık arttı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2024 07:00

ABD’nin en büyük Müslüman sivil hakları örgütü Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi (CAIR), Hamas’ın İsrail’e yönelik baskını sonrasında ABD’de Müslümanlara yönelik ayrımcılığın arttığını bildirdi.

Haberin Devamı

Örgütün raporunda, 2023’te 8 bin 61 Müslümanın ayrımcılıkla karşı karşıya kaldığı ve bu sayının 2022’ye kıyasla yüzde 56 artış gösterdiği belirtildi.

HER YERDE YAŞANIYOR

Ayrımcılığa uğradığı kayıt altına alınan kişi sayısının 2021’e oranla 1341 arttığı ifade edilen raporda, şikâyetlerin yüzde 44’ünün 2023’ün son 3 ayında yapıldığı aktarıldı.

Raporda, 2023’ün son üç ayında, “iş yerinde ayrımcılık başta olmak üzere, nefret söylemi ve eğitimde ayrımcılık” gibi çeşitli şikayetlerin 3 bin 578’e ulaştığı bildirildi. Filistin’e destek veren öğrenci gruplarının birçok üniversitede kapatıldığı Filistin yanlısı tutumu nedeniyle pek çok kişinin de işe alınmadığı belirtildi. Bununla beraber Müslüman bireylerin göç ve iltica taleplerinin “terörist olma ihtimaline karşı kasıtlı olarak bekletildiği” ve en büyük ayrımcılığın da bu alanda yapıldığı kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!