ABD ile Eğit-Donat imzası

Güncelleme Tarihi:

ABD ile Eğit-Donat imzası
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2015 01:24

TÜRKİYE ve ABD arasında, Suriyeli muhaliflere yönelik “eğit-donat” programı mutakabatı imzalandı.

Haberin Devamı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, mutabakatın dün saat 18.30’da imzalandığını belirterek, “Eğitilip donatılan bu güçler, hem rejim unsurları hem de DAEŞ ve arazideki terör örgütleriyle mücadele edecek” dedi. Cermodern’de düzenlenen Expo 2016 Antalya resepsiyonunun çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çavuşoğlu şunları söyledi:

“Daha önce üzerinde çalıştığımız belge konusunda mütabık kaldık. Belge ABD’nin Ankara Büyükelçisi John Bass ve Bakanlığımız Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu tarafından biraz önce imzalandı. Tabi DAEŞ daha öncelikli, rejimle de eğitilip donatılan buradaki güçler zaten dünyada 114 ülke tarafından tanınıyor. Bu güçler hem DAEŞ’le hem de arazideki diğer terör örgütleriyle ve rejimle mücadele edecek. Belgeyle ilgili paylaşabileceğimiz kısmı sizlerle daha sonra paylaşacağız.”

Haberin Devamı

ABD: DÖRT GÖZLE BEKLİYORUZ

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, mutabakatın imzalanmasıyla ilgili olarak, Türkiye ile olan ortaklıklarından memnuniyet duyduklarını ve bu planı uygulamaya geçirmeyi dört gözle beklediklerini söyledi.

Psaki, günlük basın brifinginde iki ülke arasında bugün imzalanan mutabakata dair soru üzerine, "Koalisyonun bir parçası olarak bu ve diğer konularda Türkiye ile olan ortaklığımız ve çalışmamızdan memnuniyet duyduk. Elbette bu planı uygulamaya geçirmeyi dört gözle bekliyoruz. Onlara (Türklere) bu görüşmelerde yer almaları ve çabalarından dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.

SÜLEYMAN ŞAH TARTIŞMASI

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken’in TBMM Genel Kurulu’nda tartışma yaratan “Suriye’deki Türk toprağı Süleyman Şah Türbesi’nde IŞİD’in Türk askerlerinin tamamını rehin aldığına dair haberler var” sözlerine Dışişleri’nden jet yalanlama geldi. Sözcü Tanju Bilgiç, askerlerin rehin olduğu yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi. İddia, akşam TBMM Genel Kurulu’nda da tartışmalara neden oldu. Muhalefet milletvekilleri, Türkiye’nin Süleyman Şah Türbesi’nde hakimiyeti olmadığını iddia ederken İçişleri Bakanı Efkan Ala söz alarak “Böyle bir şey yok. Son derece önemli bir mevzuyu gazete dedikodularından öğrenerek ‘Böyledir’ demek son derece yanlıştır” dedi.

BAKMADAN GEÇME!