5 dakika ile kurtardım

Güncelleme Tarihi:

5 dakika ile kurtardım
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2008 02:00

Aldingen Kasabası’nda üçü Türk altı aileyi yanan evden kurtaran Ahmet Bozkurt, Hürriyet’e konuştu.

Haberin Devamı

Gece yarısı işten dönerken yangını gördüğünü söyleyen Bozkurt, "Hemen koşup zilleri çaldım, kapıları tekmeledim. ’Yangın var. Herkes dışarı çıksın’ diye bağırdım. Beş dakika daha gecikseydim, binadakilerin hepsi yanabilirdi. Yaptığım bir insanlık görevi" dedi.

LUDWİGSHAFEN'DA 9 TÜRK ÖLMÜŞTÜ...

ALMANYA’nın Tuttlingen’e bağlı Aldingen kasabasında çıkan yangında, üçü Türk altı 6 aileyi yangından kurtaran kahraman Ahmet Bozkurt’u Hürriyet bulup konuştu. Aldingen’de bir çelik fabrikasında çalışan Sivas Şarkışlalı olan üç çoçuk babası Ahmet Bozkurt (40), olay gecesini anlatırken, "Beş dakika gecikseydim tüm aileler yanardı" diyerek başladığı sözlerini şöyle sürdürdü: "Ben olay günü saat 16.00’da işbaşı aldım. İşyerimde saat 24.00’a kadar çalışacaktım. Fakat işim uzun sürdü. Saat gece 01.00’e kadar çalıştım. İşyerimden arabama binip tam Aixheimer Caddesi’nin yanındaki yokuştan çıkarken saat 01.20 civarıydı. Daha evvel tanıdığım Trabzonlu Öztürk Ailesi’nin evinin yandığını gördüm. Hemen koşup zilleri çalıp kapıları tekmeledim. ’Yangın var. Herkes dışarı çıksın’ diye bağırdım. Bina sakinlerine ayrıca, ’Bana yardım edin, ben binanın içini bilmiyorum. İçerdekileri çıkaralım’ dedim. İçerdekileri çıkardık. Tam o sırada sarhoş bir Alman’ı gördüm. Takım elbiselerini giymiş evi terkediyordu. ’Çabuk sen de çık’ dedim. ’Çıkıyorum ya’ diyerek bana bağırdı. Yangından sanki hiç etkilenmemiş gibiydi. Daha sonra itfaiye geldi. İnsanları kurtardığım için mutluyum ben insanlık görevimi yaptım."

BAŞKANDAN YARDIM SÖZÜ

Aldingen Belediye Başkanı Reinhard Lindner, olay yerine gelip Türk ailelerine geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Başkan Lindner, Konyalı Hülya ve eşi Mehmet Bulduk’la yaptığı görüşmede, "Sizleri mağdur etmeyeceğiz. Size her türlü yardım yapılacaktır" sözünü verdi. Öte yandan Aldingen Belediye binasının önünde toplanan kasabalı Türkler, son zamanlarda Almanya’da Türkler’e yönelik yangınlardan tedirgin olduklarını ve korktuklarını söylediler.

Alman komşu haber verdi

ALMANYA’nın Gelsenkirchen kentinde, dört katlı bir evin bodrum katında çıkan yangında 8 Türk hafif olarak yaralandı. Önceki akşam, saat 19.00 sıralarında meydana gelen yangının çocuklar tarafından çıkarıldığı tahmin ediliyor. Polis, ilk belirlemelere göre yangında yabancı düşmanı veya ırkçı bir unsur bulunmadığını bildirdi. Verilen bilgiye göre apartmandaki 6 aileden 4’ü Türk, 1’i Alman, diğeri ise Arnavut idi. Gelsenkirschen’de, Türkler’in yoğun olarak yaşadığı Bismark semtinde, Flora Caddesi üzerinde bulunan binada çıkan yangını, caddenin karşı cephesinde ikamet eden Alman Manuela Hoffmann farkederek polise ve itfaiyeye haber verdi. 39 yaşındaki Hoffmann "Dumanları görünce yüreğim ağzıma geldi. Müthiş bir endişeye kapılarak hemen telefona sarıldım ve önce itfaiyeye sonra da polise haber verdim. Bu bir insanlık görevidir" dedi. Apartmanın dördüncü katında ikamet eden Fatma Aslan (27) ile 5 çocuğu konutta mahsur kaldı. Ancak olay yerine gelen itfaiye Aslan ailesine yangın merdiveni uzatarak dumandan boğulmalarını önledi. Diğer apartman sakinleri ise komşuların yardımıyla kendilerini kurtarmayı başardılar. Yangın sonucu bina sakinlerinden toplam 14 kişi geceyi hastanede geçirdi. Tedavi görenlerin 6’sının çocuk, 2’sinin yetişkin olduğu bildirildi.

Işık zinciri yaptılar

Ludwigshafen kurbanlarını anmak için şehir merkezinde ışık zinciri yapıldı. Mumlarla yapılan ışık zincirine aralarında itfaiye memurları, polisler ve ilk yardım mensuplarının da bulunduğu yaklaşık 500 kişi katıldı.

Yangınlar ürkütüyor

/images/100/0x0/55ea0f37f018fbb8f868846b


AVUSTURYA’nın başkenti Viyana’da çarşamba gecesi Türkler’in yoğun olarak yaşadığı Knöll Sokak’taki iki apartmanın arka arkaya kundaklanması Türkleri şok etti. Kundaklanan birinci binada yaklaşık 50 Türk aile oturuyor. Türk aileler "Biz artık buralıyız, bu seri yangınlar bizi çok ürkütüyor. Buraya kök saldık diyoruz ama tam o sırada birileri bizim bu duygularımızı dinamitlemek istiyor. Bu yangınların çıkış nedenlere aydınlatılmadığı sürece bizim de içimiz rahat etmeyecek" dediler. Knöll Sokak’ta market işleten Önder Ailesi’nden Mediye Önder olayı şöyle anlattı: "Biz Almanya’daki yangını konuşuyorduk. Tam o sırada,hemen karşımızdaki iki binada yangın çıktı. Anında tüm sokağı dumanlar kapladı. İtfaiye, cankurtaran, polis ve belediye otobüsleri anında olay yerine geldiler. Siren sesleri, camlardan insanların ’bizi kurtarın’ diye canhıraş bir şekilde bağırışmaları, bu gördüğüm sahneleri unutmam mümkün değil. İtfaiye insanları pijamalarıyla, bazılarını terliksiz tahliye etti. Kısacası, içimize korku düşürdüler."

Çarşı Nazizm’e karşı

YANGINDA 9 vatandaşımızın can verdiği Almanya’nın Ludwisgshafen kentindeki binanın önünde toplanan 150’ye yakın Beşiktaş Berlin Çarşı Grubu üyesi ve
/images/100/0x0/55ea0f37f018fbb8f868846d
Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden gelen Beşiktaş sempatizanları ölen vatandaşlarımız anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Berlin Çarşı Grubu adına konuşan Yusuf Çelik, "Arkadaşlar, bugün hepimiz yanarak can vererek kaybettiğimiz vatandaşlarımızı anmak, acılarını paylaşmak üzere toplanmış bulunmaktayız. Biz Çarşı Grubu olarak böyle durumlarda bugün gösterdiğimiz duyarlığımızı hep göstereceğiz. Ölen vatandaşlarımıza Tanrı’dan rahmet, kalanlara sabırlar diliyoruz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!