GeriSeyahat Çeşme’yi Çeşme yapan 15 kişi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Çeşme’yi Çeşme yapan 15 kişi

Çeşme’yi Çeşme yapan 15 kişi

Ne diyor Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu: ‘Bodrum’a her bakımdan daha makul bir alternatif olduk. Hatta Bodrum’u birkaç adım gerimizde bıraktık.” Peki nasıl oldu bu? Her şeyden önce kendi işletmeleriyle birlikte beldenin markasına da katkı yapan bu Çeşme sevdalılarıyla.

1- Gökhan Çarmıklı - 7800 Çeşme
Çarmıklı grubu, 2008’de Boyalık Koyu’nda, 7 bin 800 metrekare alana ‘7800 Çeşme’ adını verdikleri tesisi kurdu. 18 bin metrekare kapalı alanı olan ve 47 odalı bu çok özel tesis ‘kişiye özel hizmet’ sloganıyla hizmet veriyor.

2- Mehmet Özöner - Marrakech
Türkiye’nin en ünlü simalarını bir araya getiren Marrakech; üç yıldır mayıs ayının ilk hafta sonu açılıp eylül başı kapanıyor. Müzik eşliğinde gün boyu devam eden salatalık ve mısır servisinin tadını çıkarıp, soğuk havlularla kavurucu yaz sıcağına meydan okuyabilirsiniz.

3- Selim Kaptan - Sole&Mare Beach Club
Aya Yorgi Koyu’nda yer alan Sole&Mare plaj için 10.00–19.00, yemek ve eğlence için de 22.00–04.00 saatleri arasında açık. Gündüz 1000, gece 1500 kişiyi ağırlayan kulüp, tatiline biraz hareket katmak isteyen deniz ve güneş tutkunları için.

4- Özlem ve Bülent Gülcen - Paparazzi
Çeşme’nin beach club olarak hizmet veren en eski mekanı Paparazzi bu sezon 28. yılını kutluyor. Yıllardır değişmeyen playlist’i, ahşap bira fıçılarından oluşan standları, lezzetli kokteylleri ve sade ama bir o kadar da şık bir tasarımı var.

5- Canan Zehir - Babylon Aya Yorgi
İstanbul markası Babylon; Çeşme’de bu sezon yedinci yılını kutluyor. İlk yıllarında Alaçatı’da yer alan mekân 2010’da Aya Yorgi Koyu’na taşındı. Dans, müzik ve eğlence tutkunlarının vazgeçilmez adresi Babylon;  ‘Dünyanın En İyi Caz Kulüpleri’ listesinde 74. sırada.

6- Murat Alpiskender - Rouge
Tarihi Levanten Evleri’nin bulunduğu muhteşem manzaralı Yıldızburnu Sahili’ndeki Rouge Cafe Restaurant&Bar Çeşme’de ‘sushi’ deyince ilk akla gelen yerlerden. Tadına doyum olmayan kokteylleriyle tanınıyor.

7- Cemal ve Celal Hancı - Cece Bar
Canlı müziğin giderek kaybolmasına bir yanıt gibi Cece Bar. Türkiye’nin en ünlü müzisyenlerinin canlı performanslarıyla tam 12 yıldır Çeşme gecelerine renk katıyor.

8- Reşat Akbaykal - Dost Pide&Pizza
300 yıldır Çeşme’de ikamet eden Akbaykal ailesinin kurduğu Dost Pide&Pizza 39 yıldır başta medya, sanat, siyaset ve futbol dünyasından ünlü isimler olmak üzere her gün 1000 kişiyi ağırlıyor.

9- Cüneyt ve Gönül Altınkapı -Altınkapı Restoran
1986’da kurulan Altınkapı bu sezon 27. yılını dolduruyor. İzmir’de doğan ama zirveye Çeşme’de ulaşan işletme, döneriyle meşhur.

10- Egemen (sağda) ve Ender Kadagan - İmren Lokantası
İmren Lokantası tam 59 yaşında.  Çeşme’nin 12 ay boyunca açık olan ilk lokantası. Keyifli bahçesinde misafirlerine Rumeli mutfağının en güzel lezzetlerini sunuyor.

11- Emre Erdoğan - Tuval
Tuval’in ilk başlarda yalnızca makarna ve salata servisinin yapıldığı küçücük bir mutfağı vardı. Alaçatı’ya ilgi büyüdükçe mekan da büyüdü ve ikinci şubesi 2009’da Çeşme Marina’da açıldı.

12- Soner Göksel - Istakozcu Canbaba
Sakız Adası’nın Türkiye’deki en yakın komşusu Istakozcu Canbaba; 2000’den beri Çiftlikköy’de. Deniz ürünleriyle ününe ün katan işletmede ağırlıklı olarak ıstakoz ve langusta servisi yapılıyor.

13- Mehmet Kabadayı - Çeşme Dalyan Körfez Balık Restoran 
Dalyan’daki Körfez Balıkçısı’nda 28 yıldır mezeler her sabah taze olarak yeniden yapılıyor ve enfes lezzetleriyle közde patlıcan, radika, Girit kabağı, kabak çiçeği dolması ve deniz börülcesi masalarda arz-ı endam ediyor.

14- Şevki Çilek - Kumrucu Şevki
Bir İzmir sandviçi olan kumrunun hikâyesi 1972’de Ilıca’daki Karabina Oteli ile Rasim Palas Oteli arasındaki kafeteryanın önüne konulan bir büfede başladı. İşletme yaz-kış 24 saat boyunca bu lezzetli kuşun tutkunlarına hizmet veriyor.

15- Veli Yücel - Veli Usta
1983’te ufak bir dondurma makinesiyle dondurma yapıp Çeşme sokaklarında satan Veli Yüce; bu yıl işletmesinin 29. yaşını kutluyor. Günde 1200 kişiye yaklaşık 200 kilonun üzerinde dondurma satan Veli Usta’nın bugün merkez dışında 7 şubesi bulunuyor.

False