Yılbaşından önce 3 aylık KYK toplu ödemeleri yatacak mı? KYK ödemeleri ne zaman, hangi gün yatırılacak?

Güncelleme Tarihi:

Yılbaşından önce 3 aylık KYK toplu ödemeleri yatacak mı KYK ödemeleri ne zaman, hangi gün yatırılacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2022 07:24

Yılbaşı yaklaşırken öğrenciler KYK burs ve öğrenim kredilerinin yatacağı tarihi araştırıyor. KYK burs ve öğrenim kredisi sonuçları geçtiğimiz günlerde açıklandı. Öğrencilere burs ödemeleri 12 ay üzerinden yapılacak. Ön lisans ve lisans programlarında eğitim gören öğrencilerin 2022-2023 burs ücreti 1250 TL’ye yükseltildi. Kredi ve Yurtlar Kurumu ile Gençlik ve Spor Bakanlığı işbirliğiyle öğrencilere verilecek burs ödemeleri, öğrencilerin başvurularının yapıldığı tarihten itibaren geriye dönük olarak yatırılacak. Öğrenciler, Kasım, Aralık ve Ocak ayı ödemelerini toplu olarak alacak. Peki Yılbaşından önce KYK 3 aylık toplu ödeme yatacak mı? İşte, konuyla ilgili son gelişmeler…

Haberin Devamı

Üniversite öğrencileri için sevindiren haber Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan gelmişti. Burs ücretleri ön lisans ve lisans fakültelerinde eğitim alan öğrenciler için 1250 TL’ye yükseltildi. 2022-2023 eğitim öğretim yılında geçerli olacak ücretlerin belirlenmesi ile gözler ödeme tarihlerine çevrildi. KYK burs ödemeleri, başvuru tarihinden itibaren geriye dönük olarak öğrenci hesaplarına 3 aylık şekilde yatırılacak. Burs ödemeleri yapılırken, öğrencilerin T.C. kimlik numarasının son hanesi dikkate alınıyor. Burs ödemeleri, üniversitelerin kapalı olduğu yaz ve ara dönem tatillerinde de yatırılıyor. Yılbaşına kısa bir zaman kala burs ödemelerinin yatıp yatmayacağı tartışma konusu oldu. Peki Yılbaşından önce KYK bursları yatacak mı? İşte, ödemelere ilişkin bilgiler…

Haberin Devamı

YILBAŞINDAN ÖNCE KYK TOPLU ÖDEME YATACAK MI?

KYK burs ve kredi ödemeleri, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından öğrenci hesaplarına aktarılmaktadır.

Geri dönük olarak yapılacak ödeme için GSB’den bir takvim açıklaması gelmedi. Ancak geçtiğimiz yıllarda yapılan ödemeler baz alındığında öğrencilere 3 aylık toplu ödeme yapılması bekleniyor.

2021-2022 eğitim öğretim yılında toplu ödemeler Aralık ayı içerisinde hesaplara yatırıldı. Konuyla ilgili gelişme yaşandığında detaylar eklenecektir.

KYK 2022-2023 BURS VE KREDİ ÜCRETLERİ

Barınma, ulaşım ve eğitim masrafları başta olmak üzere birçok öğrenci bu yıl burs başvurusunda bulundu. Burs almaya hak kazanan öğrenciler Aralık ayının ikinci haftası içerisinde açıklandı. Asgari ücret,memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam oranları gündemdeyken sevindiren haber Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan geldi.

2022-2023 eğitim öğretim yılında lisans öğrencileri için 850 TL olan burs ücreti 1250 TL’ye 1700 TL olan yüksek lisans bursu 2.500 TL’ye ve doktora öğrencilerine ödenen 2550 TL burs miktarı 2.750 TL’ye yükseltildi.

BURS ÖDEMELERİ NASIL YAPILIR?

Üniversite öğrencilerine verilen burs ve krediler bir eğitim öğretim yılında toplam 12 ay boyunca yatırılmaktadır.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, burs ödemelerini 6-10 Aralık tarihleri arasında T.C. kimlik numarasının son hanesine göre yatırır.

Haberin Devamı

TC Kimlik numarasının sonu “0” olanlar her ayın 6’sında , “2” olanlar 7’sinde, “4” olanlar 8’inde, “6” olanlar 9’unda , “8” olanlar ise 10’unda ödemelerini alır.