CHATGPT: Cevapları ile hayrete düşüren yapay zeka... Yapay zekaya boyut atlatan ChatGPT nedir, ne işe yarar?

Güncelleme Tarihi:

CHATGPT: Cevapları ile hayrete düşüren yapay zeka... Yapay zekaya boyut atlatan ChatGPT nedir, ne işe yarar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2022 07:35

Yapay zekanın yeni üyesi ChatGPT 3 performansı ile dikkatleri üzerine çekiyor. ChatGPT, hızı ve kapsamlı cevapları ile yapay zeka dünyasına yepyeni bir boyut kazandırdı. "Generative Pretrained Transformer" (GPT) yani Üretken Önceden Eğitilmiş Transformatör adını taşıyan bu yapay zeka, bir dil modeli olarak adlandırılıyor. Her dilde sorulara cevap verebilen ChatGPT, hızlı yanıt özelliği ile hayran bırakıyor. Peki, Yapay zekaya boyut atlatan ChatGPT nedir, ne işe yarar? İşte, o detaylar

Haberin Devamı

Yeni nesil yapay zeka botu ChatGPT, teknolojisi çerçevesinde ticari ya da yardım amaçlı bir chatbot tarafından kullanılabileceği gibi, insanların yazdığı metinleri anlamaya ve cevaplama çalışmalarında da yardımcı olabilecek. ChatGPT, belirli bir konuda yazılmış metinleri inceleyerek, o konuda bilgi sahibi olabilir ve bu bilgileri kullanarak yeni metinler oluşturabiliyor.

CHATGPT NEDİR?

ChatGPT'nin alt yapısını oluşturan "Generative Pretrained Transformer" (GPT) teknolojisi, 2017 yılında geliştirildi. Bu teknoloji, dil modeli olarak adlandırılan yapay zeka teknolojisi kullanılarak, metinler oluşturmak için kullanılıyor.

ChatGPT, sorulara verdiği doyurucu cevapların dışında hızlı reaksiyon göstermesi ile de dikkat çekiyor.

CHATGPT: Cevapları ile hayrete düşüren yapay zeka... Yapay zekaya boyut atlatan ChatGPT nedir, ne işe yarar

Haberle ilgili daha fazlası: