Üniversite 1. sınıf ve hazırlık sınıfı ders kaydı yapar mı? Üniversite 1. sınıf ders seçimi nasıl yapılır?

Güncelleme Tarihi:

Üniversite 1. sınıf ve hazırlık sınıfı ders kaydı yapar mı Üniversite 1. sınıf ders seçimi nasıl yapılır
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2023 14:15

ÖSYM tarafından gerçekleştirilen YKS 2. ek tercih sonuçları da açıklandı. Bu yıl yüz binlerce yeni öğrenci üniversite hayatına geçiş yaptı. Üniversite 1. sınıf ders kaydı yapar mı? sorusu da bu bağlamda merak edilmeye başlandı. Konuyla ilgili bazı durumlar üniversiteden üniversiteye değişiklik gösteriyor. Ders seçimleri ve benzer işlemle genellikle üniversitelerin Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS) üzerinden yapılıyor. Peki, Üniversite 1. sınıf ders seçimi nasıl yapılır?

Haberin Devamı

ÜNİVERSİTE 1. SINIF DERS KAYDI YAPAR MI?

Üniversitelerde hazırlık sınıfı okuyacak öğrencilerin herhangi bir ders kaydı yapması gerekmiyor. Üniversite 1. Sınıf öğrencilerinin genelde ders kaydı yapması gerekmiyor fakat üniversiteden üniversiteye değişiklik göstermekte olduğu için kazanmış olduğunuz üniversitenizin öğrenci işlerini aramanız daha iyi olacaktır.

Örneğin Üsküdar Üniversitesi’nin 1. sınıf öğrencileri için; “1.Sınıf öğrencilerimizin ders kayıt işlemleri otomatik olarak yapılmaktadır. 1.Sınıf öğrencilerimizin ders kaydı ile ilgili herhangi bir işlem yapmalarına gerek yoktur. Yalnızca Öğrenci Bilgi Sistemine girerek ders atamalarının yapıldığını kontrol etmeleri gerekmektedir.” açıklaması bulunuyor.

ÜNİVERSİTE 1. SINIF DERS SEÇİMİ NASIL YAPILIR?

Haberin Devamı

İlk olarak okulunuzun Öğrenci Bilgi Sistemine giriş yapın.

Öğrenci işlemleri sayfasına giderek ders kaydı seçeneğini bulun.

Sınıf seçimi ve dönem seçiminin ardından alacağınız dersler ekranda gösterilir.

Dersleri tek tek seçtikten sonra onaylanır ve danışmanın dersleri onaylaması gerekir.