SGK Emeklilik Maaşı Hesaplama Nasıl Yapılır?

Güncelleme Tarihi:

SGK Emeklilik Maaşı Hesaplama Nasıl Yapılır
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2015 14:07

SGK emeklilik tarihimi ve maaşımı nasıl öğrenebilirim? SGK emeklilik tarihimi nasıl hesaplarım? SGK online işlemler ile emeklilik maaşımı nasıl hesaplarım?

Haberin Devamı

Herkesin en çok sorduğu soru olan ‘’Ne Zaman Emekli Olacağım’’ sorusunun cevabı için SGK’ nın internet sitesinden emeklilik yaşınızı öğrenebilirsiniz.

Emeklilik Nedir?

Emeklilik, çalışma gücü azalan çalışanların, belirli bir çalışma süresini doldurması sonucu kazandığı haktır. Emekliğe hak kazanmış bireyler, çalışma hayatlarına son vermek istedikleri zaman işlerinden ayrılabilir, dinlemek isteyebilirler. Bu durumda bağlı oldukları sosyal güvenlik kuruluşuna başvurarak, emekli maaşlarını alabilirler.

SGK Ne Zaman Emekli Olurum Hizmeti Nedir?

İnternet kullanımın artması ve gelişmesi sonucunda hayatımız oldukça kolaylaşıyor. Önceden zorlukla hesaplanan emeklilik tarihi artık tek bir siteden kolayca halledilebiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun resmi sitesinde bulunan hesaplama robotunda emeklilik yaşınızı hesaplayıp, ne kadar priminiz kaldığına dair emeklilik sorgulaması yapabilirsiniz.


E-Devlet Üzerinden Emeklilik Tarihimi Nasıl Hesaplarım?

Resmi siteye öncelikle devlet tarafından verilen E-Devlet şifreleriniz ile giriş yapmanız gerekmektedir. E-Hizmetler uygulaması altında bulunan Emekli Hizmetleri sayfasında bulunmaktadır. Açılan sayfada bulunan formu doğum tarihi, cinsiyet ve işe ilk başlama tarihiniz ve SSK prim bilgileriniz ile doldurmanız gerekmektedir.
Verilen formu eksiksiz tamamlamanız halinde emeklilik yaşınızı hemen öğrenebilirsiniz.

SGK Emeklilik Maaşı Hesaplama Nasıl Yapılır


Emekli Maaşı Sorgulama Nasıl Yapılır?

Haberin Devamı

Ne zaman emekli olurum işleminin yanında emeklilik için sunulan diğer hizmet ''emekli maaşı sorgulama’ ‘işlemidir. Emekli maaşı sorgulama işleminde, emekli olduktan sonra size bağlanacak olan emekli maaşınızın ne kadar olduğunu öğrenebilirsiniz. Emekli maaşı sorgulaması için SGK’nın sitesinde bulunan sayfada kolay bir şekilde emekli maaşı sorgulamanızı yapabilirsiniz.

E-Devlet Şifresi İle SGK Emekli Maaşı Sorgulama Nasıl Yapılır?

SGK Emekli Maaşı Sorgulama 4A işleminizi E-Devlet sistemi ile internet üzerinden temin ettiğiniz E-Devlet şifreniz ile yapabilirsiniz. SGK emekli maaşı sorgulama için ilk olarak aşağıda yer alan bağlantı adresine tıklayınız. Açılan ekranda resimde göstermiş olduğumuz butona yani “Kimliğimi Şimdi Doğrula” butonuna tıklayınız.
Kimliğinizi doğrulamak için ardından T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi giriniz. Girdiğiniz bilgilerin doğruluğundan emin olduktan sonra “Sisteme Giriş Yap” butonuna tıklayınız. SGK emekli maaşı sorgulama 4A işleminiz bu adımları uygulamanız ile birlikte tamamlanmış olur.