Sağlık Bakanlığı'ndan 'şebeke suyu' uyarısı! Deprem bölgesinde şebeke suyu kullanılır mı?

Güncelleme Tarihi:

Sağlık Bakanlığından şebeke suyu uyarısı Deprem bölgesinde şebeke suyu kullanılır mı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2023 17:12

Sağlık Bakanlığı resmi sosyal medya hesabından deprem bölgesinde hijyenle ilgili paylaşımlar yapmaya devam ediyor. Salgın hastalıklara karşı önemlerin alındığına dikkat çeken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Depremden etkilenmeyip ŞEBEKE SUYU verilen bölgelerden TEST için alınan numuneler Sahra Hastanesi bünyesinde kurulan Laboratuvara götürüyor. Suyun kullanıma uygunluğu bu testler sonucu tespit ediliyor." açıklamasında bulunmuştu. Peki, Deprem bölgesinde şebeke suyu kullanılır mı? İşte, şebeke suyu ile ilgili yapılan yeni uyarı!

Haberin Devamı

Kahramanmaraş başta olmak üzere depremin etkilediği 10 ilde yaşam koşullarında şebeke suyu ve hijyen uyarıları yapılmaya devam ediyor. Temizlik ve kişisel hijyene önem verilmesi gereken toplu ortamlarda salgın hastalıkların oluşmaması için incelemeler yapılıyor ve önemler alınıyor. Peki, deprem bölgesinde şebeke suyu kullanılır mı? İşte, Sağlık Bakanlığı'nca yapılan şebeke suyu uyarısı...

Sağlık Bakanlığından şebeke suyu uyarısı Deprem bölgesinde şebeke suyu kullanılır mı

DEPREM BÖLGESİNDE ŞEBEKE SUYU KULLANILIR MI?

Sağlık Bakanlığı resmi sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda, "Şişelenmiş su için ve diş fırçalarken şişelenmiş su kullanın.
Bulunduğunuz bölgede Kaymakamlık veya Valilik su güvenliği konusunda duyuru yapmadan şebeke suyunu içmeyin ve şebeke suyuyla dişlerinizi fırçalamayın." uyarısında bulundu.

Haberin Devamı

Açıklamada ayrıca, tank ve depodaki suyun hangi işlerde kullanılabileceği konusunda görevlilerden bilgi alınması gerektiğine de dikkat çekildi.