POMEM BAŞVURU SONUCU 2024 E-DEVLET SORGULAMA EKRANI | 31. Dönem POMEM ön başvuru sonuçları AÇIKLANDI! POMEM başvuru sonuçları nasıl öğrenilir, sınav ücreti ne kadar?

Güncelleme Tarihi:

POMEM BAŞVURU SONUCU 2024 E-DEVLET SORGULAMA EKRANI | 31. Dönem POMEM ön başvuru sonuçları AÇIKLANDI POMEM başvuru sonuçları nasıl öğrenilir, sınav ücreti ne kadar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2024 02:32

POMEM başvuru sonuçları 2024 pa.edu.tr üzerinden yapılan açıklamayla belli oldu. Polis Akademisi Başkanlığı tarafından toplam 7.500 polis alımı başvuruları 4 - 14 Nisan 2024 tarihleri arasında tamamlandı. Yapılan değerlendirme işleminin ardından 31. Dönem POMEM sınavlarına katılmaya hak kazanan adaylar pa.edu.tr internet adresinden sonuçları bugün (17 Nisan) ilan edildi. Sonraki süreçte internet üzerinden ilan edilen yer ve tarihte adayların POMEM Giriş Sınavları yapılacak. 31. Dönem POMEM başvuru sonucuna göre başarılı olan adaylar, 31. Dönem POMEM sınav ücretini 18 Nisan 2024 Perşembe günü saat 09.00’dan 25 Nisan 2024 Perşembe günü saat 17.00’ye yatırabilecekler. Peki, POMEM başvuru sonuçları nasıl nereden öğrenilir? 31. Dönem POMEM sınavı ne zaman, sınav parası ne kadar ? İşte, o konular hakkında ayrıntılı bilgiler...

Haberin Devamı

POMEM başvuru sonuçları sorgulama ekranı son dakika açıklamayla erişime açıldı. Polis olmak isteyen adaylar için 31. Dönem POMEM ön başvuruları 14 Nisan'da sona erdi. Polis Akademisi Başkanlığı'nın internet adresinden yapılan açıklamayla POMEM ön başvuru sonuçları ilan edildi. Yapılan açıklamada, "31. Dönem POMEM Giriş Sınavı aşamalarına katılmaya hak kazanan adaylar sonuçlarını e-Devlet şifreleri ile www.pa.edu.tr internet adresinden sorgu yapmak suretiyle öğreneceklerdir." ifadeleri yer aldı. Adaylar 1.050.00 TL (bin elli) olan sınav ücretini banka hesaplarına yatıracaklar. Peki, 31. Dönem POMEM sınavları ne zaman? İşte, detaylar.

POMEM ÖN BAŞVURU SONUÇLARI AÇIKLANDI

31. Dönem POMEM Giriş Sınavı Aday Belirleme Ön Başvuruları 04 - 14 Nisan 2024 tarihleri arasında tamamlanmıştır. 117’si Şehit veya vazife malulü olanların eş veya çocukları kapsamında olmak üzere lisans mezunu 37.336 erkek ve 25.167 kadın olmak üzere toplam 62.620 aday başvuruda bulunmuştur.

Haberin Devamı

Polis Meslek Eğitim Merkezleri Giriş Yönetmeliğinin 7’nci maddesinin 3’üncü fıkrasında yer alan “…Ön başvurusu alınan erkek ve kadın adaylar ayrı ayrı olmak üzere en yüksek puandan en düşük puana doğru sıralanır ve o dönem için alınacak erkek ve kadın öğrenci kontenjanının on katına kadar aday şahsen müracaatta bulunmak üzere çağrılır. Şehit veya vazife malulü eş veya çocukları için bu hüküm uygulanmaz.” hükmüne istinaden lisans mezunu 37.336 erkek ile 15.000 kadın aday olmak üzere toplam 52.336 aday sınav aşamalarına katılmaya hak kazanmıştır.

Şehit veya vazife malulü olanların eş veya çocukları belirlenen kontenjana dahil değildir.

POMEM BAŞVURU SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

31. Dönem POMEM Giriş Sınavı aşamalarına katılmaya hak kazanan adaylar sonuçlarını e-Devlet şifreleri ile www.pa.edu.tr internet adresinden sorgu yapmak suretiyle öğreneceklerdir.

31. DÖNEM POMEM BAŞVURU SONUCU SORGULAMA EKRANI-TIKLAYINIZ

POMEM SINAV ÜCRETİ NE KADAR, NE ZAMAN YATACAK?

31. Dönem POMEM Giriş Sınavı aşamalarına katılmaya hak kazanan adaylar 1.050.00 TL (bin elli) olan sınav başvuru ücretini 18 Nisan 2024 Perşembe günü saat 09.00’dan 25 Nisan 2024 Perşembe günü saat 17.00’ye kadar Polis Akademisi Başkanlığı Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğünün Türkiye Halkbank Gölbaşı Şubesi/ANKARA “31. Dönem POMEM Giriş Sınavı” isimli hesabına yatıracaktır.

Haberin Devamı

Başvuru ücreti sadece Halkbank şubelerinden, Halkbank ATM’lerinden ve Halkbank internet bankacılığından yatırılacaktır.

Diğer bankaların şubelerinden, internet bankacılığı ve ATM’lerinden başvuru ücreti yatırma işlemi yapılmayacaktır.

FİZİKİ MÜLAKAT NE ZAMAN?

Adaylar POMEM sınavlarına girmeden önce Ön Sağlık Kontrol Komisyonu tarafından ön sağlık kontrolünden geçirilir. POMEM Giriş Sınavları, Fiziki Yeterlilik Sınavı ve Mülakat Sınavı şeklinde yapılır.

İnternet üzerinden ilan edilen yer ve tarihte adayların POMEM Giriş Sınavları yapılacaktır.

Sınav Komisyonu kararlarına itiraz edilemez.