Osman Arolat kimdir, nereli, kaç yaşında vefat etti? Gazeteci Osman Saffet Arolat neden öldü, hastalığı neydi?

Güncelleme Tarihi:

Osman Arolat kimdir, nereli, kaç yaşında vefat etti Gazeteci Osman Saffet Arolat neden öldü, hastalığı neydi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2023 15:15

Gazeteci Osman Arolat vefat etti. 22 Ekim'den itibaren tedavi gören Osman Saffet Arolat hayatını kaybetti. Sevenleri tarafından ölüm nedeni ve hayatı merak konusu oldu. Peki, Osman Arolat kimdir, nereli, kaç yaşında vefat etti? Gazeteci Osman Saffet Arolat neden öldü, hastalığı neydi? İşte Osman Arolat hayatı ve biyografisi...

Haberin Devamı

Ekonomi yazarı ve gazeteci Osman Arolat vefat etti. Arolat'ın anma töreni 1 Kasım Çarşamba günü saat 11:00'de Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlenecek. Osman Arolat kimdir, nereli, kaç yaşında vefat etti? Gazeteci Osman Saffet Arolat neden öldü?

OSMAN AROLAT NEDEN ÖLDÜ?

Haberi, meslektaşı Yazar Dr. Şeref Oğuz sosyal medya paylaşımında, "Gazetemizin Başyazarı, Ağabeyimiz, duayen gazeteci büyüğümüz Osman Saffet Arolat yaşama veda etti. 22 Ekim Pazar gününden bu yana Koç Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi gören Osman Saffet Arolat, dün gece 04.30 civarında ağırlaştı. Tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Arolat, 80 yaşında hayata gözlerini yumdu." sözleriyle duyurdu.

GAZETECİ OSMAN AROLAT KİMDİR?

Osman Saffet Arolat, ilk ve orta öğrenimini Ankara’da tamamladı. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Gazetecilik Enstitüsü’nden mezun oldu. 1962 yılında amatör olarak Ankara’da Öncü gazetesinde gazeteciliğe başladı. Bir dönem ANT dergisinde yazı işleri müdürlüğü yaptı. Uzun yıllar haber ajansçılığı, yabancı radyo muhabirliği ve televizyonculuk mesleklerinde yer aldı. Bir dönem Dünya Gazetesi'nde Yayın Yönetmenliği yaptı. En son EKONOMİ gazetesinin kuruluşunda yer aldı, başyazar olarak köşe yazarlığına devam etti.