Okullarda, dersliklerde maske takılacak mı? Bakan Özer açıkladı.

Güncelleme Tarihi:

Okullarda, dersliklerde maske takılacak mı Bakan Özer açıkladı.
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2022 11:43

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer katıldığı canlı yayında soruları yanıtlıyor. Bakan Özer, yeni öğretmen atamalarına ilişkin soruya "Hiçbir yıl yok ki son 20 yılda öğretmen ataması olmasın. Mutlaka yeni öğretmen istihdamları da olacak. Bakanlığın değişen politikaları, önceliklerine göre dağılımı değişen öğretmen atamaları gerçekleştirilecek" dedi. Kovid döneminde okullarda maske takılmasına yönelik gelen soruyu da yanıtlayan Özer, bu sene uygulanacak sistemi açıkladı.

Haberin Devamı

Okullarda ve dersliklerde yeni eğitim döneminde maske kullanılmayacağını açıklayan Özer. Özel durumu olan, maske takmak isteyen öğrencilerimiz tabi maske kullanmakta serbest olacak. Ayrıca okullarımızda ücretsiz maske dağıtımı da sağlanacak dedi.

 (Yaz okulları) Pandeminin panzehiri gibi süreç başladı fakat bizim asıl amacımız tüm eğitim sistemlerini incelediğiniz zaman aslında okullar eğitimde fırsat eşitliğinin yani eşitsizliklerin minimize edildiği yerler. Fakat yaz tatiline girildiği zaman ailelerin sosyo ekonomik seviyelerine göre öğrenciler bazı imkanlara sahip olabiliyor, bazı imkanlara sahip olamıyor. Dolayısıyla yeni eğitim öğretim yılı başladığı zaman aslında daralmış olan başarı farkı tekrar makas açılarak yeni eğitim öğretim yılına öğrenciler geliyor. Biz istedik ki tüm öğrencilerimizi bu süreçte destekleyelim yazın. Özellikle pandemide sosyalleşme ile ilgili hareketlilikle ilgili, spor kabiliyeti ile ilgili mahrum kalan öğrencilerimize işte farklı yaz kursları ile bir araya getirelim ve hem bu etkinlikleri zenginleştirelim hem de odağımızda olan alanlarda yaz okulunda öğrencileri buluşturalım.

 

Haberle ilgili daha fazlası: