KYK beslenme yardımı ne kadar, kaç TL oldu? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı.. Öğrenciye günlük beslenme yardımı arttırıldı...

Güncelleme Tarihi:

KYK beslenme yardımı ne kadar, kaç TL oldu Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı.. Öğrenciye günlük beslenme yardımı arttırıldı...
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2022 20:10

KYK beslenme yardımı ne kadar oldu, sorusu son dakika açıklama ile yanıt buldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Beştepe'de yapılan Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yüksek öğrenim yurtlarında kalan öğrencilere verilen beslenme yardımının yükseltildiğini söyleyerek, "Böylece beslenme yardımını iki buçuk katlık bir artışla aylık bin 800 liraya yükseltiyoruz." dedi. İşte, 2022-2023 KYK beslenme yardımı miktarı hakkında bilgiler.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Özbekistan ve ABD temasları nedeniyle geçtiğimiz hafta yapılamayan Kabine toplantısı Beştepe'de yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki toplantı yaklaşık 2 buçuk saat sürdü. Toplantının ardından KYK beslenme yardımı hakkında açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, " beslenme yardımını günlük 25 kiradan 60 liraya çıkarıyoruz." dedi. 

KYK BESLENME YARDIMI NE KADAR OLDU? 

Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi;

Kredi ve burs konusunda da Türkiye, dünyanın en ileri sosyal devlet uygulamasına sahip ülkesidir. Kredi ödemelerinin sadece ana para üzerinden yapılabilmesine ilişkin düzenleme Ekim ayında Meclis gündemine de gelecektir.

Öğrencilerimize bir müjde vermek istiyorum. Ek yerleştirmelerin devam ettiği ve fiyatlarını değiştirmediğimiz yüksek öğrenim yurdunda kalan öğrencilerimize vermiş olduğumuz beslenme yardımını günlük 25 kiradan 60 liraya çıkarıyoruz. Böylece beslenme yardımını iki buçuk katlık bir artışla aylık bin 800 liraya yükseltiyoruz.