NFT nedir, ne demek? KPSS sorusu NFT Türkçe karşılığı ve anlamı (TDK)

Güncelleme Tarihi:

NFT nedir, ne demek KPSS sorusu NFT Türkçe karşılığı ve anlamı (TDK)
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2023 13:27

23 Temmuz Pazar günü gerçekleşen 2023 KPSS Genel yetenek genel kültür testi sona erdi. Sınavın ardından yorumlar gelirken, adaylar tarafından sınavda çıkan NFT sorusu gündem oldu. Sınavda NFT Türkçe karşılığı şıklar arasında yer aldı. İşte, NFT nedir, ne demek? KPSS sorusu NFT Türkçe karşılığı ve anlamı

Haberin Devamı

NFT nedir sorusu KPSS sınavının ardından merak ediliyor.NFT, kripto para teknolojilerini kullanarak 2015 yılında ortaya çıkan ve dünyada giderek popüler hale gelen Non-Fungible Tokens, yani takas edilemez jetonlar anlamına geliyor. Dijital sanat eserlerini ve koleksiyon ürünlerini tescil edilebilir ve satılabilir varlıklar haline getiren NFT, blok zinciri teknolojisiyle kayıt altında tutulan dijital sertifikalar olarak kullanılıyorlar. Peki, NFT nedir, ne demek? KPSS sorusu NFT Türkçe karşılığı ve anlamı

NFT Türkçe Açılımı Ne Aanlama Geliyor?

NFT açılımı İngilizce Non- fungible token olmakla birlikte, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, Türk Dil Kurumu ile koordineli çalışmaları sonucunda NFT'nin Türkçe karşılığına öneri getirdi. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Dr. Ali Taha Koç, artık NFT'nin Türkçe karşılığını “Nitelikli Fikrî Tapu” olarak kullanmayı düşündüklerini açıkladı.

Haberin Devamı

NFT Nedir?

Değiştirilemez tokenler rahatlıkla birbirilerinden ayrılabilmeleri ve doğrulanabilmeleri için özel olarak tasarlanmışlardır. Genellikle Ethereum altyapısında oluşturulan bu dijital varlıklar, ERC-721 ve ERC-1155 belirteçlerinin standartlarına göre oluşturuluyorlar. Ethereum altyapısının yanı sıra Eos, Neo ve Tron geliştiricileri de NFT oluşumunu teşvik etmek adına kendi belirteç standartlarını yayınladılar.

Değiştirilemez Tokenler, sahip oldukları özellikler sebebiyle genellikle telif hakkı bulunan ürünler oluşturmak için tasarlanıyor. Örneğin bir sanatçı, kendi sanat eserini değiştirilemez token olarak oluşturduğunda ürünün her satışında sanatçı kendisine pasif gelir oluşturmuş oluyor.

NFT tokenler, yakın zamanda oluşturulan pek çok platform aracılığıyla oluşturulabiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası: