Mehmet Öz seçim sonucu belli oldu! Dr. Mehmet Öz kimdir, nereli, seçimi kaybetti mi?

Güncelleme Tarihi:

Mehmet Öz seçim sonucu belli oldu Dr. Mehmet Öz kimdir, nereli, seçimi kaybetti mi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2022 11:33

Cumhuriyetçi Parti'den Senato için aday olan Mehmet Öz seçim sonucu merak ediliyor. Pennsylvania’da Cumhuriyetçilerin adayı Mehmet Öz ile Demokrat aday John Fetterman arasındaki oy farkı çok az. Peki, Mehmet Öz seçim sonucu ne oldu, kazandı mı kaybetti mi? Mehmet Öz kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte tüm merak edilenler...

Haberin Devamı

Kritik eyalet Pennsylvania'dan Senato için yarışan Dr. Mehmet Öz, Demokrat rakibi John Fetterman'ın gerisinde. Fetterman oyların yüzde 49,9'unu alırken Dr. Öz ise yüzde 47.7'de kaldı. Mehmet Öz seçimi kaybetti. Mehmet Öz seçim sonucu sonrasında merak edilen isimler arasında yer aldı. Peki, Mehmet Öz kimdir, kaç yaşında, nereli?

MEHMET ÖZ SEÇİMİ KAYBETTTİ

Mehmet Öz, Kasım 2021'de 2022 Pensilvanya ara seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti'den senatörlük için aday adayı olduğunu açıkladı. Daha sonrasında yeniden sayıma uğrayacak olan 17 Mayıs 2022'de gerçekleştirilen ön seçimlerini David McCormick'e karşı yaklaşık 1000 oy farkı ile kazanarak partisinin senatör adayı olmaya hak kazanmıştı.

Kritik eyalet Pennsylvania'dan Senato için yarışan Dr. Mehmet Öz, Demokrat rakibi John Fetterman'ın gerisinde. Fetterman oyların yüzde 49,9'unu alırken Dr. Öz ise yüzde 47.7'de kaldı ve seçimi kaybetti.

Haberin Devamı

MEHMET ÖZ KİMDİR?

Mehmet Öz, 11 Haziran 1960'ta babasının görev yaptığı Cleveland'da doğdu. Harvard Üniversitesi'nden mezun olmuştur. Kliniksel uzmanlık alanları minimal invasif kalp cerrahisi, kalp cerrahisi, kalp kapakçığı ve aort cerrahisi, yetişkin kalp nakli, mekanik kalp yardımcılığı ve koroner baypastır. Mehmet Öz, minimal invasif kalp cerrahisi, tamamlayıcı ilaç, kalp bakımı sonuç analizi ve kalp değişimi ile ilgili araştırmalarda bulundu.

Lisa Öz ile evli olan Mehmet Öz'ün, Daphne Nur, Anabella Sezen, Zoe Yasemin ve Oliver Mustafa adında dört çocuğu vardır. Mehmet Öz, halen Columbia Üniversitesi Tıp Merkezi Kardiyoloji Direktörlüğü'nün yanı sıra Columbia Üniversitesi Doktorlar ve Cerrahlar Fakültesi'nde, cerrah olarak mesleğini devam ettirmektedir.