Maske cezaları silinecek mi? Maske cezası nereden sorgulanır? Para cezalarıyla ilgili önemli hamle! Meclis'e geliyor...

Güncelleme Tarihi:

Maske cezaları silinecek mi Maske cezası nereden sorgulanır Para cezalarıyla ilgili önemli hamle Meclise geliyor...
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2022 00:21

Maske yasağı para cezaları ile ilgili son dakika gelişme yaşandı. Meclisin yeniden açılmasıyla gözler, Kur Korumalı Mevduat süresinin uzatılması ve vergi borçlarıyla ilgili yapılandırmayı içermesi beklenen yeni torba kanun teklifine çevrilirken, Covid-19 pandemi döneminde 'maske takmayanlara' uygulanan para cezalarıyla ilgili önemli maddenin eklenmesi bekleniyor. Diğer yandan E-Devlet girişi ya da internet vergi dairesi ile maske cezası sorgulanabiliyor. Peki, maske cezaları silinecek mi, ne zaman silinecek? İşte, maske cezası sorgulama ekranı ve konuyla ilgili bilgiler.

Haberin Devamı

Maske cezaları silinecek mi, sorusu son gelişmelerin ardından Meclis'in en önemli gündem maddesi oldu. Türkiye Büyük Millet Meclisi, yeni döneme 1 Ekim itibarıyla başladı. Ekonomiye yönelik çalışmalar Meclis'in gündeminde yer alacak. Bu konulardan biri de pandemi döneminde maske takmayanlara uygulanan cezaları olacak. Meclis'e gelecek olan 90 maddelik torba kanun teklifine eklenen maddeyle, maske cezalarının silinmesi bekleniyor. Koronavirüs tedbirleri kapsamında takılması zorunlu olan maskenin, takılmadığı takdirde uygulanan ceza online olarak sorgulanabiliyor. 

MASKE CEZALARI SİLİNECEK Mİ?

AK Parti'nin yarın TBMM'ye sunacağı 90 maddelik torba kanun teklifinde, Pandemi döneminde Maske takmayanlara uygulanan cezalar silinecek. Teklifte ayrıca KYK faizlerinin silinmesi ve 2 bin TL'ye kadar olan icra borçların silinmesi de yer alacak.

Haberin Devamı

TBMM’de başlayacak yeni yasa döneminde ise, öncelikli olarak ekonomiyi ilgilendiren bir torba yasa teklifi bekleniyor. Teklifte birçok düzenleme yer alacak. Bunların arasında öğrenim kredisi borçları da bulunuyor. Toplam 3 milyon 157 bin gencin öğrenim kredilerindeki faiz uygulaması kaldırılırken, kredi geri ödemelerinden toplam 26 milyar TL’lik bir bölüm silinecek. Yeni öğrenim kredileri için de düzenleme yapılacak.

MASKE CEZASI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Maske cezası sorgulama işlemi için E-Devlet şifresinin olması veya internet vergi dairesi kullanıcı kaydının bulunması yeterli olmaktadır. İnteraktif vergi dairesi dışında vergi dairelerine giderek de sorgulanabilen maske cezası, 900 TL'den başlamaktadır. Bahsi geçen kanun maddesi şu şekildedir;

“Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282’nci maddesi gereğince idari para cezası verilmesi başta olmak üzere aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılmasına, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanunu’nun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılacağı hususu kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

MASKE CEZASI SORGULAMA EKRANI-TIKLAYINIZ

Haberle ilgili daha fazlası: