MEB'den LGS birincileri ve tam puan alan öğrenciler 2023 || LGS birincisi 2023 hangi ilden çıktı, kim oldu?

Güncelleme Tarihi:

MEBden LGS birincileri ve tam puan alan öğrenciler 2023 || LGS birincisi 2023 hangi ilden çıktı, kim oldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2023 20:44

LGS birincileri belli oldu. 2023 LGS sonuçları sonrasında LGS'de kaç kişi full çekti ve kaç birinci var sorusu da cevap buldu. Yaklaşık 1 milyon öğrencinin katılım gösterdiği LGS 2023 sonuçları, 23 Haziran Cuma günü sabah saatleri itibariyle açıklandı. Açıklamanın ardından pek çok öğrencinin odağındaki konu LGS'de kaç birinci var sorusu oldu. Peki, LGS'de kaç birinci var ve kaç kişi full çekti? İşte, o konu hakkında detaylı bilgiler

Haberin Devamı

LGS 2023 birincileri belli oldu. Türkiye genelinde 1 milyondan fazla öğrencinin katılım sağladığı LGS'de sonuçların açıklanmasının akabinde detaylar belli oldu. Buna göre sınavda kaç kişinin full çektiği ve birinci olduğu açıklandı. Peki, LGS'de kaç birinci var? İşte, o bilgiler

LGS BİRİNCİSİ BELLİ OLDU MU? LGS'DE KAÇ KİŞİ FULL ÇEKTİ? KAÇ BİRİNCİ VAR?

MEB'den yapılan açıklamaya göre; 2023 Merkezi Sınava katılan 1.030.195 öğrenci bulunmaktadır. Merkezi Sınavın her iki oturumundaki tüm sorulara doğru cevap veren öğrenci sayısı 562’dir. 

"VERİMLİ SORU ÇÖZMEK ÖNEMLİYDİ

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 2023 Liselere Geçiş Sınav (LGS) sonuçlarını açıkladı. 4 Haziran’da yapılan LGS sınavında tam puan alan öğrencilerden birisi olan Meryem Vahid sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından önemli değerlendirmelerde bulundu. Meryem Vahid açıklamasında  farklı duygular hissettiğini belirterek, “Kendimi rüyadaymışım gibi hissediyorum. Sınavdan çıktıktan sonra 3 yanlış falan bekliyordum ama onun dışında böyle bir ihtimali düşünüyordum. Sonuçları görünce şaşırdım, mutlu oldum, ‘Başarmışım’ dedim. Bence çok fazla soru çözmek değil verimli soru çözmek önemliydi.

 

Haberin Devamı

LGS BİRİNCİSİ: BU YOLA ’BİRİNCİ OLACAĞIM’ DİYE ÇIKTIM

LİSELERE Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavda tüm soruları doğru cevaplayarak Türkiye birincisi olan Tokat Erbaa Gaziosmanpaşa Ortaokulu Öğrencisi Hacı Hasan Ocak (14) bu yola birinci olmak için çıktığını ve başarılı olduğu için sevinçli olduğunu söyledi. Ocak, "Bütün öğretmenlerime buradan teşekkür ediyorum. Onların bende çok emeği var" dedi. 

Haberle ilgili daha fazlası: