Letonya vize istiyor mu? Letonya'ya kimlikle gidiliyor mu?

Güncelleme Tarihi:

Letonya vize istiyor mu Letonyaya kimlikle gidiliyor mu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2023 12:39

Letonya vize isteyen ülkeler arasında yer almaktadır. Umuma Mahsus Pasaport Hamili vatandaşlar, geçerli Schengen vizesi ile Letonya’ya turistik olarak gelebilir ve 90 gün kalabilir. Diplomatik, Hususi ve Hizmet Pasaportu hamili vatandaşlar, 6 ay içerisinde 90 günü aşmamak kaydı ile vizeden muaf tutulmaktadır. İşte, Letonya vize süreçleri hakkında detaylar

Haberin Devamı

Letonya vizesi normal koşullarda herhangi bir sorun çıkmazsa 10 iş günü içinde çıkar. En erken ise gerekli koşullar sağlanırsa 3 iş günü içinde çıkması mümkündür. 

Letonya Vizesi Ne Kadar Sürede Çıkar? 

Letonya'ya seyahat etmek isteyen kişilerin belgelerinde herhangi bir sorun çıkmazsa 10 iş gününde vizeleri çıkar. Fakat vize işlemlerinde resmi tatilleri ve evraklarda çıkacak sorunları göz önünde bulundurmanızda fayda vardır. 

Seyahat gününden 1 ay öncesine kadar vize başvuru işlemlerini gerçekleştirmiş olmanız gerekir. Eğer evraklarınızda bir eksiklik ya da hata olduğu tespit edilirse yetkililer tarafından size ulaşılır ve yapmanız gerekenler belirtilir. Bu durumdan konsolosluk ve konsolosluk yetkilileri sorumlu olmadığından tüm ihtimallerin göz önünde bulundurulması önemlidir. 

Haberin Devamı

En Hızlı ve Erken Kaç Günde Vize Alınabilir? 

Letonya konsolosluğuna vize için başvuru yaptıktan sonra normal şartlarda 10 iş günü içinde vize çıkar. Fakat sizin için vizenin daha erken çıkması gerekirse en erken 3 iş gününde çıkması mümkündür. Bu durumda yetkili bayilerden erken vize için başvuru almanız ve bunu mutlaka belirtmeniz gerekir.

Yetkili firmalar ya da seyahat acenteleri bunun için sizden ekstra ücret talep edebilir. Letonya konsolosluğu her işlem için randevuyu mecbur kıldığından mutlaka randevu saatinizde orada hazır bulunmanız gerekir. Eğer habersiz bir şekilde gecikir ya da bir sebepten orada olamazsanız konsolosluk size yaptırım uygulayabilir. 

Bu herhangi bir yaptırım gibi değil de işlemlerde zorluk çıkarmak ya da işlem sürelerini uzatmak gibi sonuçlar olabilir. Bu nedenle eğer randevu saatinde gidemeyecek durumda olursanız saati ya da tarihi öncesinde değiştirmeniz gerekir.

Letonya Vizesi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir? 

Online vize başvuru formunun eksiksiz bir şekilde doldurulmuş olması gerekir. 

- Pasaportun seyahat dönüşünün minimum 6 ay sonrasına kadar geçerli olması ve 10 yıldan daha eski olmaması gerekmektedir. 

- 6 ay içerisinde çekilmiş 2 adet fotoğraf

 - Banka hesap dökümü

 - Maaş bordrosu

Haberin Devamı

Letonya Vizesine Nasıl Başvuru Yapılır?

Letonya'ya seyahat etmek isterseniz öncelikle seyahatin amacına uygun bir vize çıkarmanız gerekir. Sonrasında ise vize başvurusu için gerekli evrakları edinmeniz ve eksiksiz bir şekilde hazırlamanız önemlidir. Evrakları tamamladıktan sonra çıkaracağınız vize için gereken harç bedelini ödemeniz ve Letonya konsolosluğundan vize başvurusu yapmanız gerekir. 

Letonya'ya aile, arkadaş ziyareti ya da turistik giderseniz kısa süreli vize çıkarabilirsiniz. Eğer öğrenci olarak gidecekseniz ve orada eğitim görecekseniz öğrenci vizesi çıkarmalısınız. Eğer Letonya'da kalıcı olmak isterseniz de oturma izni almış olarak vizenizi çıkarabilirsiniz.