KPSS sınavı ne zaman, saat kaçta? 2022 KPSS lisans sınavı kaç dakika sürecek? İşte ÖSYM bilgisi

Güncelleme Tarihi:

KPSS sınavı ne zaman, saat kaçta 2022 KPSS lisans sınavı kaç dakika sürecek İşte ÖSYM bilgisi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2022 02:53

KPSS sınav saat bilgisi söz konusu sınav öncesi gündeme geldi. ÖSYM tarafından organize edilecek olan 2022-KPSS lisans sınavı hafta sonu gerçekleşecek. Kamuda memur olmak isteyen adayların katılımı ile yapılacak olan KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür oturumu ile Eğitim Bilimleri oturumu ile tamamlanacak. Adayların sınava girecekleri binanın kapısında sınavın başlama saatinden en az 1 saat önce hazır bulunmaları gerekecek. Peki, KPSS sınavı saat kaçta, kaç dakika sürecek? İşte, ÖSYM bilgisi.

Haberin Devamı

2022 KPSS sınavı için geri sayım devam ediyor. Başvuruları24 Mayıs–6 Haziran tarihlerinde alınan KPSS lisans sınavı 31 Temmuz'da gerçekleşecek. Tüm adayların girmesinin zorunluğu KPSS genel yetenek genel kültür testi pazar günü başlayacak. Öğleden sonra ise eğitim bilimleri testi düzenlenecek. Adaylar, sınavın sabah oturumlarında saat 10.00’dan sonra; öğleden sonra oturumlarında ise saat 14.30’dan sonra sınav binalarına alınmayacaklar.

KPSS NE ZAMAN, SAAT KAÇTA BAŞLIYOR?

KPSS lisans oturumları genel yetenek-genel kültür testi ile başlayacak. Genel yetenek genel kültür sınavı ve eğitim bilimleri testi 31 Temmuz’da düzenlenecek.
Genel yetenek genel kültür testi saat: 10.15’te başlayacak ve 130 dakika boyunca devam edecek. Sınavda 120 soru sorulacak.

Haberin Devamı

Eğitim bilimleri testi 14:45’te başlayacak ve 100 dakika boyunca devam edecek. Sınavda 80 soru sorulacak.

Alan bilgisi ise 6 Ağustos ve 7 Ağustos’ta yapılacak. ÖABT ise 14 Ağustos tarihinde düzenlenecek.

DHBT 27 Kasım'da yapılacak.

Tüm adaylar, KPSS’nin Genel Yetenek ve Genel Kültür Testlerini cevaplamak zorundadırlar. Öğretmen kadrolarına atanmak isteyenler, ayrıca Eğitim Bilimleri sınavına ve alanlarına bağlı olarak da ÖABT’ye katılacaklardır.

Diyanet İşleri Başkanlığında din hizmetlerinde görev almak isteyen lisans mezunları KPSS Genel Yetenek ve Genel Kültür Testleri ile birlikte Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testine de (DHBT) katılmak zorundadır.

 

Haberle ilgili daha fazlası: