Kamu çalışanı nedir? Hangi personel kamu çalışanı olarak değerlendirilir? Kamu çalışanları izinli mi? İşte gelen son açıklama

Güncelleme Tarihi:

Kamu çalışanı nedir Hangi personel kamu çalışanı olarak değerlendirilir Kamu çalışanları izinli mi İşte gelen son açıklama
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2023 12:25

Kamu çalışanı kimdir sorusunun yanıtı gelen son dakika haberi ile bir kez daha aranan konuların arasında yer aldı. Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6'lık depremlerin arından alınan yeni kararla 10 yaş ve altı çocuğu olan kamu çalışanı kadınlar, hizmetlerin aksatılmaması şartıyla 20 Şubat tarihine kadar idari izinli olarak sayılacak.

Haberin Devamı

Kamu çalışanı kadınlara tanınan izin hakkı nedeniyle 'kamu çalışanı' hakkındaki detaylar merak ediliyor. 10 yaş ve altında çocuğu olan kamu çalışanı kadınlar 20 Şubat tarihine kadar idari izinli sayılacaklar.

KAMUR PERSONELİ NEDİR, KİMLER KAMU PERSONELİDİR?

Kamu personelinin hangi statülerde istihdam edilebileceği 657 sayılı Yasanın 4.maddesinde sayılmıştır:

Memur
Sözleşmeli personel
Geçici personel
İşçi (Sürekli ve Geçici İşçi)

“Mevcut kuruluş biçimine bakılmaksızın, Devlet ve diğer kamu tüzelkişiliklerince genel idare esaslarına göre yürütülen asli ve sürekli kamu hizmetlerini ifa ile görevlendirilenler”.

“Yukarıdaki tanımlananlar dışındaki kurumlarda genel politika tespiti, araştırma, planlama, programlama, yönetim ve denetim gibi işlerde görevli ve yetkili olanlar da memur sayılır.”