İş Sağlığı ve Güvenliği haftası 2023 etkinlikleri ve mesajları! İş Sağlığı ve Güvenliği haftası ne zaman?

Güncelleme Tarihi:

İş Sağlığı ve Güvenliği haftası 2023 etkinlikleri ve mesajları İş Sağlığı ve Güvenliği haftası ne zaman
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2023 13:54

İş Sağlığı ve Güvenliği haftası mesajları mesleğini yerine getiren binlerce kişi tarafından paylaşılıyor. Oldukça önemli meslek dallarından birisi olan İş Sağlığı ve Güvenliği haftası da bu mesleğin zorluklarını ve önemini hatırlatmak, farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenmektedir. 4-10 Mayıs İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası olarak kutlanan bu günlerde, bu haftanın kazasız, sağlıklı ve güvenli bir iş yaşamı getirmesi temenni edilir. İşte İş Sağlığı ve Güvenliği haftası 2023 etkinlikleri ve mesajları!

Haberin Devamı

Sağlıklı ve güvenli ortamda çalışma hakkı en temel insani haklardan biridir. İş Sağlığı ve Güvenliği haftası da güvenli iş yerlerini sağlamak, sağlıklı ve kazasız bir yaşam sunmayı hedeflemektedir. Yapılan araştırmalara göre iş kazalarının yüzde %98'i, meslek hastalıklarının ise yüzde %99'u önlenebilir. Peki, İş Sağlığı ve Güvenliği haftası 2023 ne zaman?

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HAFTASI 2023 NE ZAMAN?

İş Sağlığı  ve Güvenliği 4-10 Mayıs tarihleri arasında kutlanmaktadır. İş sağlığı ve güvenliğinde temel amaç; çalışma yaşamında çalışanların sağlığına zarar verebilecek etkenlerin önceden belirlenerek gereken önlemlerin alınması, iş kazası geçirmeden, meslek hastalıklarına yakalanmadan, rahat ve güvenli bir ortamda çalışmalarının sağlanması, çalışanların ruhsal ve bedensel sağlıklarının korunmasıdır.

Haberin Devamı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HAFTASI MESAJLARI

“Yaptığın iş ne olursa olsun, önceliğin güvenlik olsun.”

Dünya genelinde iş kazalarının olmaması ve iş güvenliği tedbirlerinin sürekli artması temennisiyle… İş Sağlığı ve Güvenliği Gaftanız günü kutlu olsun.

“Salgını durdurun: İş Sağlığı ve Güvenliği Hayat Kurtarabilir” teması ile kutlanmakta olan İş Sağlığı ve Güvenliği Haftanız kutlu olsun.

Tüm iş yerlerinde çalışanların güven içerisinde ve sağlıklı şartlarda görevlerini yerine getirebilmesini diliyoruz.

Ülkemizde iş sağlığı ve güvenliği sektörünün gelişmesine katkıda bulunan tüm kurum, kuruluş ve çalışanlarının İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası kutlu olsun!