IPhone 15 ne zaman çıkacak? İphone 15 özellikleri ve fiyatı ne kadar olacak?

Güncelleme Tarihi:

IPhone 15 ne zaman çıkacak İphone 15 özellikleri ve fiyatı ne kadar olacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2023 17:54

iPhone yeni tasarım aşamasındaki 15 serisinin özellikleri ve fiyatı, kullanıcılar tarafından merak ediliyor. Özellikle son dönemlerde oldukça popüler bir hal alan iPhone’un tanıtılacağı tarih ise teknoloji tutkunları tarafından yakından takip ediliyor. iPhone 15 serisinde tasarım anlamında büyük değişimler beklemezken teknoloji devi Apple’ın bu seri için özel hazırlandığı biliniyor. iPhone 14 serisinde olduğu gibi Apple’ın yakınlık sensörü Dinamik Adanın içinde yer alıyor. İddialara göre Apple, iPhone 15 ve iPhone 15 Plus modellerinde ProMotion teknolojisine yer vermeyecek. Peki iPhone 15 ne zaman çıkacak, tanıtım tarihi açıklandı mı? İşte, detaylar

Haberin Devamı

Son sürümlerinde birçok yeniliğe imza atan Apple’ın ıPhone 15’te nasıl bir yol izleyeceği merak ediliyor. İphone ailesinin son üyesi dinamik ada teknolojisinin, standart sürümler de dahil olmak üzere İphone 15 modellerinde benimsenmesi öngörülüyor. Apple analisti olan Ming-Chi Kuo’ya göre 14 serisine ek olarak bu seride yakınlık sensörü kullanılacak. Ortaya atılan iddialara göre ise iPhone 15 ve iPhone 15 Pro modellerinde sadece eSIM kullanılacak. Bu durumun hangi ülkeler için geçerli olacağı ise henüz netlik kazanmadı. Peki İphone 15 ne zaman çıkacak? İphone 15 fiyatı açıklandı mı? İşte, Apple’ın üzerinde yaptığı çalışmaların detayları…

İPHONE 15 NE ZAMAN ÇIKACAK?

ABD teknoloji devi Apple’ın İphone 15’i tanıtacağı tarih henüz tam olarak bilinmiyor. Ama daha önceki lansman ve tanıtımlar göz önünde bulundurulduğunda İphone’un Eylül ayı içerisinde tanıtılması bekleniyor.

Haberin Devamı

İphone 15’in özellkleri ve tasarımına ilişkin detayların Eylül ayında yapılması beklenen tanıtım ile belli olacak.

İphone 14’ün Mart ayı itibarıyla başlangıç fiyatı 32.999 TL. İphone Plus için ise satış fiyatı 36.999 TL.

İphone 15’in fiyatlarına ilişkin resmi bir açıklama bulunmuyor. Ancak satış fiyatının 40 bin liranın üzerinde olması ön görülüyor.

 APPLE ANALİSTİ AÇIKLADI

Apple analisti olan Ming-Chi Kuo’ya göre iPhone 15 serisi, dinamik ada içinde entegre bir yakınlık sensörüne sahip olacak. Bu değişiklik, iPhone 14 Pro’nun ekranın altında ancak dinamik ada tasarımının dışında bulunan yakınlık sensörü konumunun yerini alacak.

Kuo’ya göre IQE, iPhone 15 serisindeki yakınlık sensörleri için özel epi-wafer tedarikçisi olarak Landmark’ın yerini alacak.