Gürz Hava Savunma Sistemi özellikleri nelerdir? ASELSAN yeni hava savunma sistemini tanıttı

Güncelleme Tarihi:

Gürz Hava Savunma Sistemi özellikleri nelerdir ASELSAN yeni hava savunma sistemini tanıttı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2023 13:18

Aselsan Gürz ile hava savunma sistemine yeni bir üyeyi daha dahil etti. Gürz Hava ve Füze Savunma Sistemi ile Türk Silahlı Kuvvetler envanterine yeni bir platform hazırlıyor. GÜRZ Hava ve Füze Savunma Sistemi, ASELSAN’ın çok alçak ve alçak irtifa hava tehditlerine karşı çoklu önleyici (top ve füze) kullanım imkanı sunan yenilikçi bir hava ve füze savunma sistemi olarak IDEF 2023’te sergilenecek.

Haberin Devamı

GÜRZ, zırhlı 8×8 lastik tekerlekli platform üzerinde yer alıyor ve üstün teknolojik özellikleri ile öne çıkıyor. Sistem, İHA’lar, helikopterler, savaş uçakları, seyir füzeleri ile havadan karaya atılan mühimmata karşı görev yapacak.

ASELSAN GÜRZ ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

GÜRZ Hava ve Füze Savunma Sistemi; 35 milimetre Hava Savunma Topu (Parçacıklı Mühimmat Ailesi ATOM, HEI, TP), 4 adet Çok Alçak İrtifa Hava Savunma Füzesi, 4 adet Alçak İrtifa Hava Savunma Füzesi, 4 adet Aktif Faz Dizili (AESA) Arama Radarı, atış kontrol radarı, elektro-optik algılayıcılar ve veri bağı gibi bileşenlerden oluşuyor.

Çok Alçak İrtifa alanında SUNGUR veya STINGER gibi MANPAD Füzeleri kullanırken, Alçak İrtifa olarak ise BOZDOĞAN Füzesi kullanılıyor. GÜRZ’ün patent görselleri, yaklaşık 1 yıl önce sosyal medyada Rus kullanıcılar tarafından ‘Türk Pantrsir’i’ olarak paylaşılmıştı.

Haberin Devamı

Ancak GÜRZ’ün, bir Pantsir’e göre çok daha gelişmiş özelliklere sahip olduğu öngörülüyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası: